Понеділок, 29.04.2024, 20:46





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2021 » Жовтень » 5 » Бджільництво це так цікаво
07:12
Бджільництво це так цікаво

Освітньо-професійна програма 015.37 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології) є унікальною, оскільки поєднує у собі можливість одночасного опанування знань у спектрі соціономічних та біономічних наук.

Унікальність обраної спеціальності здобувачі освіти усвідомлюють уже з перших днів навчання, коли поряд із вивченням дисциплін «Загальна та професійна педагогіка», «Лідерство в освіті» тощо починають опановувати дисципліни «Бджільництво», «Технології виробництва та переробки продукції тваринництва (рослинництва)», якими представлено біономічний спектр освітніх компонентів.

 

Пасіка – чарівне місце! Це визнає кожен, хто хоч раз там побував. Ніяких зайвих рухів, жодного різкого запаху чи гучного звуку, ніякого хаосу. Спокій, розміреність і тиша. Володар цього царства - Повозніков Микола Гаврилович, доктор с.-г. наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України – із захопленням знайомить студентів нового набору з територією пасіки, з гордістю розповідає про історію створення пасіки, яка незабаром святкуватиме 100-літній ювілей.

 

На пасіці організовано лабораторію, устатковану мікроскопом, лупою, аналітичними і технічними вагами та іншим приладдям, організовано метеорологічну станцію, встановлено чотири ваги для контрольних вуликів, виготовлено самописи для зважування їх, лічильник для бджіл.

 

Здобувачі освіти за ОПП Професійна освіта із захопленям і здивуванням спостерігають за рухом бджіл у вулику Фриша, слухають розповідь про дослідження медозборів з різних нектароносних рослин та інтенсивності льоту бджіл протягом дня за допомогою сконструйованого В.А. Нестерводським лічильника і приладу-самописця, про переселення бджіл з дуплянок і утримання сімей у рамкових вуликах. Ну і, звичайно, не обійшлося без дегустації солодкого натурального продукту!

Зачаровані побаченим і почутим та неповторним смаком свіжозібраного меду, здобувачі освіти переконані: тут їх чекають цікаві заняття та відкриття!

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки

Переглядів: 221 | Додав: Повозніков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz