26.03.2014 року проведено засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Особливості інтер’єру та оцінка м’ясності тушок птахів». Студентами проведено анатомічний розтин птахів та оцінку інтер’єру: голуба породи штрассер; півня карликової породи кохінхін чорний; півнів комбінованого напряму продуктивності та «домашнього» безпородного. Підготовлені зразки м’язів (грудні та ніг) птахів було про дегустовано студентами.
М’ясні показники птахів
Вид птиці
|
Жива маса, г
|
М’язи ніг, %
|
М’язи грудні, %
|
Голуб
|
517
|
13,54
|
30,95
|
Карликовий півень
|
1095
|
24,20
|
16,44
|
Комбінований півень
|
4950
|
20,30
|
17,17
|
Безпородний «домашній» півень
|
2300
|
15,44
|
30,87
|
Шановні дегустатори! Поділіться своїми враженнями смакування пташиного м’яса.
,$IMAGE2$,$IMAGE3$,$IMAGE4$,$IMAGE5$,$IMAGE6$
|