Четвер, 16.05.2024, 06:57





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2017 » Вересень » 15 » ВДОСКОНАЛЮЄМОСЬ САМІ ТА НАВЧАЄМО ІНШИХ
14:41
ВДОСКОНАЛЮЄМОСЬ САМІ ТА НАВЧАЄМО ІНШИХ

 

 

Протягом сторіччя співробітники кафедри бджільництва (тепер конярства і бджільництва) НУБіП України ніколи не стояли осторонь проблем галузі. За їх безпосередньої участі та з використанням наукових ідей в галузі бджільництва зроблено значну кількість проривів та інновації. Серед таких – характеристика кормових ресурсів різних природо-кліматичних зон України та ефективне їх використання, удосконалення технологій виробництва бджолиного обніжжя, стільникового меду; розробка і впровадження промислової технології одержання бджолиної отрути, перги, які широкого використовуються на виробництві; селекційне досягнення – створення внутрішньопородного типу «Хмельницький», удосконалення способів виведення та використання трутнів і бджолиних маток української породи; розробка обладнання та впровадження потокової технології одержання бджолиних маток за штучного ведення сперми та багато іншого.

Окрім творення бджільницької науки та технічного переоснащення галузі, кафедра поширює знання про бджіл. В освітній діяльності університету кафедра є основним структурним підрозділом. Як зазначав наш ректор професор Станіслав Ніколаєнко – «… студенти йдуть вчитися на конкретну кафедру та до конкретного викладача…». Саме тому, будь-яку свою діяльність кафедра конярства і бджільництва провадить під гаслом «Студент – понад усе!».

Зважаючи на те, що теорія без практики – сліпа, а практика без теорії – безпредметна, сучасна підготовка фахівця вимагає раціонального їх поєднання. Співробітниками кафедри підготовлено велика кількість навчальних посібників, підручників, монографій, в яких використаний власний науковий доробок та інноваційні ідеї світових науковців. Останнє видання «Методика дослідної справи у бджільництві» є по суті першою у світі подібною науковою працею. Вона розкиває особливості методології і методів дослідження у бджільництві, описує унікальні методики, способи і прийоми експериментів. Посібник на разі готується до видання англійською мовою. Для кращого засвоєння нового матеріалу розробляються інтерактивні зошити, які будуть корисними не тільки студентам, а й фахівцям галузі з різним рівнем підготовки.

Кожен студент, який під час навчання на кафедрі проходить дисципліни «Технологія виробництва і переробки продуктів бджільництва», «Основи бджільництва» чи інші, здобуває практичний досвід на базі навчально-наукової лабораторії «Голосіївська навчально-дослідна пасіка». Щонайменше 75 % занять викладачі проводять безпосередньо біля бджіл, на ділянках медоносних рослин, з використанням зразків продукції, спеціального пасічницького обладнання. Також у навчальному процесі задіяно 2 музеї при кафедрі – «Бджільництва» та «Медоносних і лікарських рослин».

Враховуючи те, що Україна займає перше місце в Європі та третє у світі з виробництва меду, у практиків і молодих спеціалістів часто постає питання як і де його реалізувати. В свою чергу, сучасний світовий ринок меду вимагає якісного та безпечного продукту. Організовувати і забезпечувати контроль його виробництва на всіх етапах в бік покращення якості необхідно на промислових пасіках. В Україні останні роки промислове бджільництво набирає обертів і потребує фахівців з лідерськими якостями та високої компетенції. Розуміючи, що використовуючи тільки матеріально-технічну базу кафедри забезпечити високопрофесійну підготовку спеціалістів складно, співробітники тісно співпрацюють з промисловими підприємствами та науково-дослідними установами що пов’язані із бджільництвом в Україні та за кордоном. Основним напрямком такої співпраці є консультування бізнесу та обмін досвідом з передовими організаціями.

Результатом такої співпраці (з 2014 року) з компанією Beehive Standart було створення промислової пасіки на 1000 бджолиних сімей та відкриття сучасного заводу з виробництва та переробки меду в екологічно чистій зоні України (Черкаська обл.) на площі 5000 м2 загальною потужністю виробництва 16 тис. т. готового продукту на рік. А головне, що виробництво здійснюється за системою менеджменту безпеки харчових продуктів FSCC 22 000 Bureau Veritas Certification. Компанією налагоджено стабільну співпрацю із великими імпортерами з країн Європи, США, Канади.

Останнім часом бізнес запрошує та радий бачити науковців у колі своїх партнерів, особливо коли їхні розробки та поради підвищують ефективність діяльності. Всі співробітники кафедри конярства і бджільництва НУБіП України володіють такими якостями, тому і були запрошені на урочисте відкриття заводу Beehive, яке відбулося 11 вересня 2017 року за участі першого віце-прем’єр-міністра України Степана Кубіва.

На святі було організовано ознайомлення з усіма виробничими процесами заводу та новітнім обладнанням. Особливе захоплення викликало відвідування лабораторії оцінки якості продукції, яку ще називають серцем компанії, адже в ній відбувається трьох кратний контроль якості меду.

Така співпраця відкриває нові можливості майбутньої практики та працевлаштування наших студентів. Наразі в особі кафедри готується договір про розширення співпраці з новими можливостями при підготовці молодих фахівців між компанією Beehive Standart та НУБіП України.

Завідувач кафедри конярства і бджільництва,

професор, Микола Повозніков

Переглядів: 523 | Додав: Повозніков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Повозніков  
0
Будь-яке виробництво починається з грамотного планування, технології, рецептури і наукового підходу.

1 Повозніков  
0
Для студентів фінансистів  Фінансист (фінансовий директор)
Посадові обов'язки. Визначає фінансову політику організації, розробляє і здійснює заходи щодо забезпечення е фінансової стійкості. Керує роботою з управління фінансами виходячи із стратегічних цілей і перспектив розвитку організації, за визначенням джерел фінансування з урахуванням ринкової кон'юнктури. Здійснює аналіз та оцінку фінансових ризиків, розробляє заходи з метою зведення їх до мінімуму, забезпечує контроль за дотриманням фінансової дисципліни, своєчасним і повним виконанням договірних зобов'язань і надходженням доходів, порядком оформлення фінансово-господарських операцій з постачальниками, замовниками, кредитними організаціями, а також операцій зовнішньоекономічної діяльності. Очолює роботу з формування податкової політики організації, податкового планування та оптимізації налогобложения, вдосконалення облікової політики, з підготовки та проведення емісії цінних паперів, аналізу та оцінки інвестиційної привабливості проектів та целесобразно вкладення коштів, регулювання Співвідношення власного і позикового капіталу. Здійснює взаємодію з кредитними організаціями з питань розміщення тимчасово вільних грошових коштів, проведення операцій з цінними паперами, отримання кредитів. Керує складанням перспективних і поточних фінансових планів і бюджетів грошових коштів, доводить показники затвердженої системи бюджетів та похідних від НЕ завдань, лімітів та нормативів до підрозділів організації, забезпечує контроль за їх виконанням. Бере участь в розробці проектів планів продажів продукції (робіт, послуг), витрат на виробництво і продаж продукції (робіт, послуг), готує пропозиції щодо підвищення рентабельності виробництва, зниження витрат виробництва та обігу. Здійснює контроль за станом, рухом і цільовим використанням фінансових коштів, результатами фінансово-господарської діяльності, виконанням податкових зобов'язань. Вживає заходів щодо забезпечення платоспроможності та збільшення прибутку організації, ефективності фінансових і інвестиційних проектів, раціональної структури активів. Організовує розробку інформаційної системи з управління фінансами у відповідності з вимогами бухгалтерського, податкового, статистичного і управлінського обліку, контроль за достовірністю і збереженням конфіденційності інформації. Забезпечує надання необхідної фінансової інформації внутрішнім і зовнішнім користувачам. Організовує роботу з проведення аналізу та оцінки фінансових результатів діяльності організації та розробці заходів щодо підвищення ефективності управління фінансами, а також проведення внутрішнього аудиту, по разгляду взаємних претензій, що виникають в процесі здійснення фінансово-господарської діяльності, вживає заходів щодо їх розв'язання у відповідності з чинним законодавством . Керує діяльністю фінансових підрозділів організації, організовує роботу з підвищення кваліфікації працівників, надає методичну допомогу працівникам організації з фінансових питань.
Повинен знати: законодавчі та інші нормативні правові акти, що регламентують фінансово-економічну та виробничо-господарську діяльність організації; нормативні та методичні документи з питань організації бухгалтерського обліку та управління фінансами; основи цивільного права; фінансове, податкове і господарське законодавство; кодекси етики професійного бухгалтера і корпоративного управління; профіль, спеціалізацію і структуру організації, перспективи е розвитку; методи аналізу і оцінки ефективності фінансової діяльності організації, аналізу фінансових ринків, розрахунку та мінімізації фінансових ризиків; порядок укладення та виконання господарських і фінансових договорів; організацію фінансової роботи, бюджетування; методи і порядок планування фінансових показників;

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz