П`ятниця, 10.05.2024, 21:12





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2017 » Грудень » 18 » Бізнес ідея: Розмноження та продаж шиншил(Миколаєнко Мирослава)
21:28
Бізнес ідея: Розмноження та продаж шиншил(Миколаєнко Мирослава)
В даний час бізнес, пов’язаний з вирощуванням і продажею гризунів з цінним хутром є перспективним і рентабельним. Свідченням цього є щорічно зростаючий попит на натуральні хутра. Не виключенням є розведення шиншил як бізнесу.
Бізнес-план розведення шиншил
Актуальність бізнесу в даному випадку представлена ​​наступними моментами:
Дуже низька конкуренція. Практично всі вироби (не менше 90%) з хутра шиншил поставляються з зарубіжних країн;
Велика кількість точок реалізації хутра;
Хутряні салони та інші торгові об’єкти;
Низька собівартість хутра, високий дохід і, відповідно, високий рівень рентабельності. Приклад: щоб виростити 1 самця потрібно пару десятків гривень, у віці 2 місяці його вартість складе 1 – 4 тисячи гривень;
В даній сфері може бути задіяна людина без спеціальної підготовки;
Відсутність необхідності в дорогому обладнанні, спеціальній освіті, значних витрат.
Організаційні та правові форми бізнесу з вирощування шиншил
Організаційні і правові форми бізнесу в перші 2 роки відсутні, так як в даній статті буде розглянута модель, що передбачає плавне нарощування темпів виробництва продукції (племінних тварин, хутра). Такий практичний підхід дозволяє звести на мінімум капітальні вкладення і певні ризики. Також це дозволяє накопичити практичний досвід у вирощуванні шиншил. Практично виходить, що власник ферми з розведення шиншил може і не реєструватися .
У цьому бізнесі відпадає також необхідність в отриманні дозволів і ліцензій на вирощування шиншил і реалізацію продукції. Ведення податкового обліку може бути налагоджено за допомогою онлайн-бухгалтерії, яка дозволяє заощадити фінанси за рахунок того, що штатного бухгалтера в цьому випадку не потрібно.
Орієнтовна матеріальна база для розведення і продажу шиншил
Розглянемо обладнання, яке необхідно для комплектації ферми з розведення шиншил. Утримувати шиншил в клітинах. Всього буде потрібно 22 клітки, кожна з яких коштує 3 тис. гривень. Тоді за всі клітки доведеться заплатити 66 тис. гривень. Щоб організувати раціональне годування потрібно буде придбати 22 годівниці бункерного типу. Вартість 1 годівниці становить 150 гривень, а всіх – 3300 гривень. Напування шиншил здійснюється з автоматичних поїлок, яких також знадобиться 22 штуки. Ціна 1 поїлки – 50 гривень, а 22 поїлок – 1100 гривень.
Моціон проводиться за рахунок 22 купалок. Вартість 1 купалки – 150 гривень, а всіх – 3300 гривень. Ферму треба буде обігрівати в холодні періоди року. Для цієї мети треба буде придбати 2 конвектора. Ціна 1 конвектора 1200 гривень, тоді 2 агрегатів – 2400 гривень. З метою охолодження ферми знадобитися 1 кондиціонер, вартість якого становить 5 тис. гривень.
Освітлення повинне бути досягнуто за допомогою ламп розжарювання. При цьому потужність 1 лампи повинна становити 60 Вт в розрахунку на кожні десять метрів квадратних.
Опалювати приміщення в холодні періоди року раціональніше електроприладами, які знижують відносну вологість повітря. Клітки повинні відповідати найвищим вимогам, так як вони впливають на якість хутра. На 1 тварину має припадати, як мінімум, 0,3 м кв. площі клітини.
В межах 1 маточного блоку, площа якого становить 18 м кв., Зазвичай розміщують не більше 6 рядів клітин. При цьому на кожну сторону блоку має припадати по 3 ряди, тобто по 2 батареї.
Для виготовлення підлоги і стінок клітин застосовують оцинковану сітку, розмір осередків якої становить 15 x 20 мм. Передня стінка оснащується годівницею, поїлкою і дверцятами, що забезпечує безперешкодний доступ. Задня стінка повинна оснащуватися металевою поличкою, ширина якої становить 100-150 мм. Висота розташування полички над підлогою становить 200-250 мм. Цей конструктивний елемент використовується шиншилами для відпочинку більшу частину дня.
У період пологів клітина оснащується додатково гніздовим дерев’яним ящиком. Під клітинами повинні бути піддони, які необхідні для підтримки санітарних умов на належному рівні. Піддони наповнені тирсою.
Частота чищення даних елементів – 1 раз і більше в 1 тиждень. Пам’ятайте, що шиншили – гризуни, з цієї причини неприпустимо виконання стін і підлоги клітин з дерева.
Приміщення для розведення шиншил
У приміщенні, в якому містяться шиншили, повинні бути створені оптимальні параметри мікроклімату. Зокрема температура повинна становити близько 20 градусів. Що стосується відносної вологості, то вона не повинна перевищувати 60%. Протяги і надмірно велика температура неприпустимі. Прямі сонячні промені також небажані.
Порада: розміщуйте приміщення з шиншилами далеко від інших об’єктів. Таким способом ви зможете виключити стреси звірів і дотримати санітарні норми.
Утримувати шиншил практично можна в будь-яких, обладнаних відповідним чином, будівлях. Обов’язкова умова – будова має бути оснащена теплоізоляцією.
Переглядів: 381 | Додав: miralovenme | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 5
5 Повозніков  
0

4 Повозніков  
0

2 Повозніков  
2

1 Повозніков  
2
Мирослава це круто

3 miralovenme  
1
Дякую!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz