- розрахунок потреби тварин в кормах та оптимізацію структури кормової бази; створення та раціональне використання культурних пасовищ;
- комплексна оцінка якості і поживності кормів;
- проектування кормової бази тваринництва та організації годівлі тварин у фермерських господарствах;
- аналіз та проектування кормових раціонів; розробка рецептів комбікормів, преміксів та балансуючих кормових добавок;
- розробка технологій одержання біогазу;
- реконструкція тваринницьких приміщень і пристосування їх до сучасних вимог;
- допомога у виборі порід тварин та методів їх розведення;
- адаптація технології ведення м’ясного скотарства до умов Полісся, Лісостепу, передгірської та гірської зони Карпат;
- рекомендації з ефективного використання бджіл, технологічні аспекти одержання екологічно чистих продуктів бджільництва та лікувального меду, оцінка якості меду;
- удосконалення продуктивних ознак нових українських молочних і м’ясних порід в зоні Поділля;
- удосконалення продуктивних якостей свиней при різних методах розведення та рівнях годівлі;
- удосконалення технологій виробництва продукції тваринництва;
- адаптація сучасних технологічних рішень до умов конкретного господарства;
- консультування приватних виробників продукції тваринництва;
- тощо