П`ятниця, 10.05.2024, 03:56





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2017 » Грудень » 18 » індики
06:30
індики

55. Виробництво м’яса індиків

Серед багатьох видів сільськогосподарської птиці індики найбільші за розмірами. Жива маса статевозрілих самок досягає 8 — 10 кг, самців 15 — 18 кг. Від однієї самки за рік можна виростити 90 — 100 індиченят і отримати 400 — 500 кг м’яса у живій масі. Індиченята швидко ростуть, що дає можливість одержати у 13 — 17-тижневому віці тушку масою 4 — 4,5 кг за забійного виходу 80 — 85 % і витрати корму на 1 кг приросту 3 — 3,5 кг. Індички характеризуються добрими відтворними якостями. Починаючи відкладати яйця у 8 — 8,5- місячному віці, вони інтенсивно несуться впродовж шести місяців і за цей період їхня продуктивність досягає 110 — 120 яєць. У них активно виявляється інстинкт насиджування. Особливістю індиків є різка статева відмінність в інтенсивності росту молодняку, тому самок і самців на м’ясо бажано вирощувати окремо.

За дієтичними властивостями й смаковими якостями м’ясо індиків вигідно відрізняється від м’яса птиці інших видів. Воно містить більше протеїну, вітамінів, менше жиру та холестерину (2 — 5 %), ніж м’ясо курей. Крім того, для м’яса індиків характерний специфічний присмак, властивий дичині. В грудних м’язах цієї птиці міститься до 28 %, а в усій тушці — 21 % білка та 12 % жиру; забійний вихід досягає 90%, на їстівні частки припадає 65 % маси тушки; м’язова тканина становить 55 % живої маси.

В Україні можна добре заробити на виробництві індичатини.

Даний ринок в нашій країні ще далекий від насичення і демонструє інвестиційну привабливість - щорічно він росте на 20-30%, а рентабельність бізнесу з виробництва індичого м'яса становить 20-25%.

Виробництво м'яса індиків в Україні раніше становило 9-11 тис тон в рік, але складна економічна ситуація в країні в 1990-х роках привела до диспаритету цін, що зробило вирощування цієї птиці збитковим і недоцільним.

У 2002-2003 роках галузь поступово почала відроджуватися - запрацювали окремі ферми і птахівницькі господарства.

За останні 5 років частка індичого м'яса в загальному сегменті м'ясної продукції в нашій країні становить 1-2%.


Так, поголів'я індиків в господарствах усіх категорій на початок 2016 року склало 1,8 млн голів.

Щорічно попит на м'ясо індички в Україні становить 90-100 тис тон, з яких 20-22 тис тон - це продукція національного виробника, решта припадає на імпорт.

Чернівецька область стала лідером серед національних виробників індичого м'яса в 2015 році.

Дніпропетровська, Київська та Харківська області, в свою чергу, утримують першість за споживанням м'яса індички.

З огляду на збільшення попиту на м'ясо птиці в Україні, можна говорити про те, що виробництво індичого м'яса є досить перспективним бізнесом.

З технологічної точки зору, процес виробництва індичого м'яса включає в себе наступні стадії:

- Закупівля і доставка добових індичат.
- Утримання індичат від 1 до 5 тижнів з подальшим перенесенням в пташники для вирощування.
- Забій птиці: самок відправляють на забій у віці 16-17 тижнів, а самців - на 20-21 тижні.
- Первинна обробка сирого м'яса.
- Зберігання туші індички.
- Транспортування продукції.

Період окупності виробництва м'яса індички (потужністю до 120 тис. голів в рік) складає 5,5-6 років.

Довідка: Попит на м'ясо індички в світі досить великий. Так, в Ізраїлі щорічно одна людина споживає 12 кг індичого м'яса, в Польщі - 6 кг, а в Україні - лише 200-300 грам.( 22 )

 

Переглядів: 381 | Додав: Повозніков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 7
7 Повозніков  
0

6 Повозніков  
0

5 Повозніков  
0

4 Повозніков  
0

3 Повозніков  
0
Делай, что хочешь, и не спрашивай разрешений. Вдруг откажут.Лучше общаться с хорошей книгой, чем с пустым человеком.Способность любить и хорошо переносить одиночество – показатель духовной зрелости. Все самое лучшее мы делаем, когда находимся в
одиночестве.Я не знаю пути к успеху. Но я знаю путь к неудаче — это желание понравиться всем.Нет мужской или женской логики, есть умение или неумение грамотно мыслить.Хочешь узнать своего главного врага? Посмотри в зеркало. Справься с ним — остальные разбегутся.С друзьями общаться приятно, а с врагами — полезно.

2 Повозніков  
0
Никто никого не бросает, просто кто-то уходит вперед. Тот, кто отстал, считает, что его бросили.Грызи гранит науки, а не глотку своему ближнему, если уж хочется что-то грызть.Депрессия для того и дана человеку, чтобы подумать о себе.Если человек ничего хорошего не может сказать о себе, а сказать хочется, он начинает говорить плохое о других.Если вы хорошо думаете о себе, зачем же вам нужно, чтобы еще кто-то хорошо думал о вас.

1 Повозніков  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz