П`ятниця, 10.05.2024, 09:14





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2017 » Грудень » 4 » Команда
07:02
Команда

ЯК СТВОРИТИ НА ФЕРМІ СПРАВЖНЮ КОМАНДУ

Щоб досягти високої молочної продуктивності, нам потрібно позитивно впливати на тварин, але передовсім – на працівників. Як і в будь-якому іншому бізнесі, це непросте завдання передбачає розвиток особистості та створення злагодженого колективу. Для того, щоб команда досягла успіху, їй потрібні хороші надійні гравці. Менеджерам слід звернути увагу на добір компетентних та сумлінних працівників зі спільними рисами характеру. Знайти таких людей можна, проаналізувавши їхню роботу, зокрема виконання стандартних операційних процедур (СОП), введення регулярних облікових записів або ж їхнє ставлення до якихось деталей. Цінним інструментом для оцінки підлеглих може слугувати тестування та спостереження під час навчальних демонстрацій чи практичних занять на фермі.

Інколи існують об’єктивні причини, чому деякі люди не піддаються командній роботі, і їх потрібно брати до уваги:

  1. негативний попередній досвід колективної роботи;
  2. страх невиконання обов’язків перед колективом;
  3. помилка менеджера у спробах створити довірливу атмосферу;
  4. деякі особистості просто не вписуються в колективну картину ( наприклад, перфекціоністи, бурчуни, індивідуалісти тощо).

ЩО РОБИТЬ КОМАНДУ ЕФЕКТИВНОЮ

Учені Гарвардського університету (США) Дж. Р. Хекман та Д. Леві виділяють шість характерних ознак ефективного колективу, необхідним для досягнення високого рівня продуктивності праці на молочній фермі:

  1. чіткі інструкції і завдання (стандартні операційні процедури, СОП), які допомагають спрямувати зусилля колективу для досягнення мети;
  2. відкрите спілкування, регулярна перевірка та обговорення ефективності роботи колективу;
  3. досвідчені менеджери вищої ланки, які сприяють спілкуванню членів колективу та допомагають у разі виникнення проблем або конфліктів;
  4. досвідчені менеджери виробничих блоків, які виконують повсякденні завдання;
  5. належні ресурси та обладнання або приміщення для виконання поставлених завдань; а також
  6. довірлива робоча атмосфера, створена на засадах поваги одне до одного, що дає можливість співробітникам виконувати прийняті рішення.

Детальніше зупинимося на кожному з пунктів. Розроблені СОП та практичні навчальні заходи сприяють підвищенню продуктивності праці та забезпечують повне розуміння працівниками поставлених завдань. Це з часом допоможе досягти стабільної продуктивності поголів’я та прибутків. Однак цього мала. Слід також практикувати відкрите спілкування та дозволяти працівникам задавати запитання для додаткових роз’яснень. Менеджер повинен переконатися в тому, що працівники правильно розуміють завдання та належним чином виконують СОП. Підлеглі, які не зрозуміли доручення, або посоромилися перепитати, повернуться до роботи, але не зможуть правильно виконати СОП. Зрештою, це негативно позначиться на продуктивності корів.

ПІДХОДЯЦІ КАДРИ НА ПОТРІБНУ ПОСАДУ

Власникам і менеджерам молочних ферм нерідко буває важко знайти кваліфікованих працівників. Та ще важче їх утримати. Виконання таких ключових завдань на фермі, як допомога корові під час отелення, ретельне і правильне виконання процедур під час доїння та приготування й роздача корму, потребують кваліфікованого спеціаліста. Підтягнути слабкі в цьому сенсі сторони можуть консультанти, які регулярно відвідують своїх клієнтів і можуть залюбки поділитися корисними порадами та спостереженнями.

Важливо, щоб менеджери або власниками вміли добирати правильне завдання для правильного працівника. Напевно, це найважливіше, коли ви намагаєтеся створити ефективний колектив.

Навчання персоналу є основним інструментом управління, а перевірка знань (до і після) та контроль практичні завдання допомагають оцінити рівень знань, умінь та ретельність виконання роботи. Слід відзначити, що є блоки, де потрібно більше часу для навчання й набуття практичних навичок. Зокрема це стосується секції отелення.

СТАВЛЕННЯ ДО СПРАВИ БЕРЕ ГОРУ

Підготовлені та кваліфіковані працівники знають, що робити і як робити, а також володіють необхідними вміннями й навичками. Проте часто вони не працюють на повну, якщо недостатньо зацікавлені в роботі через конфлікт, невдоволення, недостатню мотивацію або бак спілкування. Погане ставлення до своїх обов’язків неминуче призводить до низьких виробничих результатів. Насправді воно набагато важливіше, ніж спілкування й пояснення під час навчання.

Щоб сформувати хороше ставлення працівника до роботи, необхідні: справедлива оплата праці, справедливе ставлення до нього самого та безпечні умови праці. Спілкування колег один з одним та безпосереднім керівником також сприяє підвищення мотивації колективу. Незважаючи на те, що СОП вважають ключовими інструментами управління на сучасних молочних фермах, які узагальнюють важливу інформацію або необхідні кроки виконання тієї чи іншої процедури (наприклад, доїння), їх не слід розглядати як єдине джерело інформації для працівників ферми.

Вивчення інструкцій і порядку виконання дій, що містять в більшості СОП, насправді загрожує помилками, зрозуміти весь процес. Приміром, працівники, які відвідують навчальні тренінги з отелення, отримати незрозумілі рекомендації на кшталт: «Почекайте дві години та допоможіть корові отелитися» або «Якщо корова не може отелитися, покличте на допомогу». СОП повинні дати чіткі орієнтири того, коли почати рахувати, та ознаки нормального отелення. Інакше більшість працівників не зможе правильно виконувати згадані рекомендації.

МОНІТОРИНГ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕРСОНАЛУ

Серед завдань менеджерів чільне місце повинна займати регулярна оцінка роботи працівників та їх потреби у навчанні. Вони однаково важливі для досягнення стабільної та високої продуктивності стада. Не лякайтеся, якщо спостерігаєте різну продуктивність працівників доїльної зали та плинність кадрів у цьому виробничому блоці. На молочній фермі це звичайне явище.

З другого боку, плинність кадрів має свої переваги. Зокрема створюються можливості для «старих» членів команди взяти на себе більшу відповідальність. Деякі менеджери мають одного або декількох працівників, які володіють різними навичками, тому допомагають навчати або заміняти відсутнього колегу. Такий працівник може допомогти у навчанні «новачків» і виконувати різні обов’язки в екстреній ситуації.

Зрештою, ви завжди повинні бути на кілька кроків попереду. Пам’ятайте, що всі працівники потребують спілкування та безпосереднього керівника чи бригадира. Діалог та зворотній зв’язок вважають критичними складовими навчанням і створення колективу.

ЕТАПИ ФОРМУВАННЯ КОЛЕКТИВУ

Зазвичай перед тим, як група працівників молочнотоварної ферми стане високоефективною командою проходить такі стадії:

Формування. Члени колективу знайомляться одне з одним, дізнаються про цілі та завдання, оцінюють роботу через призму командної взаємодії, ввічливо поводяться, визначається лідер – і всі задоволені легким, на перший погляд, початком. На цій стадії рівень взаємодії між членами групи високий, але результативність роботи низька, оскільки співробітники ще не спрацювались і не стали командою.

Шторм. Характеризується високою емоційністю, можуть виникати конфлікти на довготривалих і, здавалося б, неефективних зустрічах. Члени колективу стають настороженими, виникають сумніви в здатності виконати очікувані завдання. На цій стадії рівень взаємодії між членами команди знижується разом із ефективністю спільної роботи.

Урегулювання. Стадія розвитку відносин і результатів роботи групи. На ній рівень взаємовідносин між членами групи підвищується, як і ефективність спільної роботи.

Повна інтеграція. Команда бореться з плинністю кадрів, помітними стають успіхи, члени переймаються більше інтересами команди, ніж особистими. Робота команди налагоджена, зустрічі короткі та ефективні.

Ліквідація. Жодна команда не існує вічно. Налагоджена команда відчуває зміни, нові члени та «місія завершена» повертають її на першу стадію.

Колективи по-різному проходять ці стадії. Більшість проходить усі п’ять. Формування колективу може бути справжнім викликом навіть для найдосвідченішого менеджера.

Переглядів: 461 | Додав: Повозніков | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 131 2 »
13 Повозніков  
0
Раціон із високим вмістом крохмалю і низьким умістом клітковини, який призводить до ацидозу рубця, без сумнівів, створює схильність до
розвитку кульгавості, особливо в період до- та після отелення. У результатах своїх досліджень Livesey, Flemming
показали, що 64% корів, які вживали корм із низьким умістом клітковини,
страждали виразками підошви (для порівняння, це спостерігалося тільки у
8% тварин, які отримували корм із високим вмістом клітковини). Отже,
проблеми з копитцями розпочинаються з помилок в годівліі, особливо це
стосується високопродуктивних корів. Ендотоксини (біогенні аміни)
утворюються в кислому середовищі в результаті декарбоксилаціі
амінокислот. В якості профілактики необхідно завжди проводити
балансування раціонів відповідно до продуктивності тварин та
лактаційного періоду за вуглеводами, протеїном, вітамінами і мінералами,
структурованою клітковиною. Причому важливо не тільки їх кількість, але
і правильне співвідношення. Так, при складанні раціону потрібно
враховувати і той факт, що корми по-різному розщеплюються і засвоюються.
Наприклад, крохмаль ячменю майже весь розщеплюється в рубці на відміну
від крохмалю кукурудзи, основна частина якого розщеплюється в кишечнику.

12 Повозніков  
0

11 Повозніков  
0

10 Повозніков  
0

9 Повозніков  
0

8 Повозніков  
0

7 Повозніков  
0
ПРАВИЛО 3 РЕЧЕЙ3 речі, які ніколи не повертаються назад: час, слово, можливість.
3 речі, які не слід втрачати: спокій, надію, честь.
3 речі, які в житті найцінніші: любов, переконання, довіра.
3 речі, які в житті ненадійні: влада, удача, стан.
3 речі, які визначають людину: праця, чесність, досягнення.
3 речі, які руйнують людину: вино, гординя, злість.
3 речі, які найважче сказати: «Я люблю тебе», «Прости», «Допоможи мені»

6 Повозніков  
0

5 Повозніков  
0

4 Повозніков  
0

1-10 11-13
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz