Четвер, 09.05.2024, 22:14





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2019 » Жовтень » 11 » коні
18:58
коні

Кінний спорт - змагання, на яких вершники демонструють мистецтво верхової їзди. При цьому людина активно взаємодіє з рухом коня, яка чутливо реагує на переміщення ваги вершника, ослаблення або натяг вуздечка, стискання стегон, голосові команди (заборонені в деяких видах кінного спорту).
Різні види змагань із залученням коней відомі з давніх часів. Наприклад, ще за 729 років до першої Олімпіади в шостий день Панафинейских агонів (Великі Панафінеї - свято (ігри), присвячений богині Афіні) влаштовувалися кінні ристання (змагання) на колісницях. Цей вид змагань був включений в програму XXV-ої Олімпіади. Після відродження Олімпійських ігор виїздка за спеціальною програмою входила в перелік змагань 1896 року (Афіни). Але лише в 1912 році кінний спорт (конкур - подолання перешкод, виїздка - змагання, в якому вершник демонструє мистецтво управління конем, триборство - 3-денний змагання, що включає в себе польові випробування, подолання перешкод і манежну їзду) офіційно визнаний Олімпійським.

Крім того, існують такі види кінного спорту:
Вольтижування (від французького voltiger - "пурхати") - гімнастичні вправи, що виконуються на коні, що рухається по колу діаметром 12 м.
Джигітовка (турецьк. "джигіт" - майстерний і відважний вершник) - стрибка на коні, причому вершник на повному ходу виконує акробатичні номери, стріляє в ціль і т. д.
Стіпль-чез (англ. steeple-chase - "стрибка з перешкодами") - стрибки по спеціально обладнаній трасі, на якій чимало перешкод (близько 30, заввишки до півтора і шириною до 7 метрів) з декоративного чагарника, дерев'яних брусів, каналів, наповнених водою і т.д.
Скачки - випробування на спритність, стрибучість, витривалість племінних коней верхових порід.
Рисистий біг - дозволяють визначити витривалість і швидкість бігу коней рисистих порід.
Дистанційні кінні пробіги - виявляють вміння вершника правильно розподілити сили коні в польових умовах на довгій дистанції по пересіченій місцевості, на якій можуть зустрічатися природні перешкоди (кущі, круті підйоми і спуски, канави тощо).
Драйвінг - в даному виді змагань беруть участь упряжки коней (одиничні, парні, четвериковые). Поставлено питання про включення драйвинга в програму Олімпіади.

Види драйвинга:
Манежна їзда - оцінка выезженности;
Марафон - оцінка здоров'я і тренованості коней, а також уміння драйвера управляти тваринами;
Паркур (від фр. le parkour - "смуга перешкод") - оцінюється швидкість і координованість коні, що рухається за маршрутом з перешкодами.
Вестерн-спорт - напрям верхової їзди, що зародилося в середовищі ковбоїв, що відрізняється використанням особливого виду упряжі і сідла, більш вільною посадкою і т.д. Виділяють кілька видів їзди в стилі вестерн: рейнинг (Reining Class) - виїздка, спін-варіант піруету - кружляння коні, слайдинг-стоп (slclassing stop) - швидка зупинка після галопу, роль бек (roll back) - поворот коня на 180, зміна ноги на галопі (lead change), бек ап (back ар) - осаджування коні.
Дамська їзда - верхова їзда в дамському сідлі, передбачає певне положення тіла вершниці. Для такого виду верхової їзди обов'язковий спеціальний костюм ("амазонка").
Поло (англ. polo) - командний вид спорту з м'ячем, в якому учасники переміщуються по полю верхи на конях і, керуючи рухами м'яча з допомогою спеціальної довгої ключки, намагаються закинути його у ворота суперника. Батьківщина цієї гри - Центральна Азія, сучасний варіант поло створений англійцями (військовослужбовцями, що побували в Індії).
Байга - кінний спорт, популярний у тюркських народів, подразделяющийся на перегони на довгі дистанції (до 50 км) по пересіченій місцевості (аламан байга), стрибки лошат (кунан байга), стрибки иноходцев (жорга жарыс).

Переглядів: 209 | Додав: Повозніков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Повозніков  
0
60.Породи коней.Після дослідження даного питання, я зрозумів , що дана інформація є корисною для економіста в тому плані, що
кожна порода має свою характеристику , і за конкретних умов потрібно розводити
саме конкретну породу коней, для максимізації прибутку . Так ,коли фінансист
працюватиме на господарстві , що займається розведенням коней, або ж відкриє
власне господарство, він знатиме ,яку породу коней буде економічно вигідно
вирощувати.Класифікація порід коней залежить від екстер’єру, загальною конституції іпризначення тварин. Фахівці розрізняють коней:§  упряжних (ваговозів, каретних, шорних, робітників)§  верхових§  рисистих§  скакових§  в’ючнихЗа місцем проживання та зонально-кліматичних ознакою коней класифікуютьнаступним чином:§  степові§  північні§  гірські§  лісовіКласифікація порід коней залежить і від призначення вони бувають:§  верховими§  верхово-упряжними§  легкоупряжными§  тяжелоупряжными§  верхово-в’ючними§  За походженням коней ділять на:§  культурних§  перехіднихаборигенних або місцевих — добре пристосованих до природних умов,невибагливі і невимогливі, але не породистих, і менш працездатних  За методом розведення на:§  заводських, з переважанням штучного відбору, підвищеним вимогам до умовутримання та корму§  табунных§  культурно-табунных Провівши огляд питання порідконей в Україні , я вияснив ,що у фермерських господарствах Україні в якості
планових порід коней прийняті наступні: орловськ і російський рисаки,
російський і радянський ваговози і білоруська упряжная породна група коней. Для
поліпшення місцевого поголів'я коней використовуються жеребці торийской породи,
латвійської упряжні і прибалтійський Арден.

Дані породи коней відрізняються найбільшою пристосованістю до кліматичних умов
України , та їх найвигідніше утримувати в господарствах.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz