. Селекційну роботу в м’ясному напрямку ведуть аж з середини ХІХ ст., але довгий час худобу паралельно використовували ще й як тяглову. Забійний вихід складає 60-62%, а туші з низькою часткою жиру. М'ясо має відмінні смакові якості і відповідає всім вимогам вишуканості французької кухні. Гасконів успішно використовують в промисловому схрещуванні, як в материнських, так і в батьківських комбінаціях, без ризиків ускладнень під час отелення та з дуже добрими результатами на відгодівлі (чистопорідні та помісні бугайці дають до 1,9 кг середньодобового приросту і можуть відгодовуватися до 700 кг без ризику надмірного накопичення жиру). Основне поголів’я Гасконської породи зосереджено на півдні Франції, але за її межами існують досить великі ферми в Іспанії, Великобританії, Нідерландах, Болгарії, Чехії та за океаном в обох Америках. Кількість голів цієї породи в світі постійно збільшується.
#Gasconne #viande #bovine #steak
+3
|