П`ятниця, 03.05.2024, 07:24





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2020 » Червень » 8 » Чи важко бути першою
20:27
Чи важко бути першою

        Коли я йшла у перший клас, вчителька дала нам маленькі стрічечки, попросила зав'язати вузлики і жартома сказала: "Хто зав'яже перший, той буде лідером у класі". Пам'ятаю, моїм однокласникам допомагали батьки, а я захотіла сама. Це, мабуть, було моє перше завдання, виконане на "відмінно". Слова вчительки виявилися пророчими. Кожен навчальний рік для мене закінчувався похвальним листом, а для батьків - подякою за розумну донечку. Уже навчаюся в університеті і знову так виходить, що я перша в рейтингу студентів нашої групи. Все вчу і вчу, читаю і читаю. Всю ніч можу виконувати якесь завдання, а вранці йти на заняття.  Щось не виходить - роблю спробу знову і знову, доки не буде все бездоганно. Але не для того, щоб бути першою.

         Навчаюся, тому що хочу цього, тому що засвоєння матеріалу робить мене щасливою, тому що я бачу сенс і мету своєї роботи. І значно важливішу роль відіграє тут задоволення від навчання, а не бажання отримати хороші оцінки і бути першою. Отримання нових навичок - це і є справжня радість і самозадоволення. Так от, коли я прийшла на дисципліну "Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва», то думала, що нічого нового не дізнаюся, тому що родом із села і мені все це знайомо. Я помилялася. З кожним заняттям відкривала для себе щось нове, незвідане. А ще й Микола Гаврилович вміє зацікавити. І знову хочеться вчити, пізнавати. А перше місце в списку нашої групи - це не моя мета, це наслідок моєї плідної праці, яка приносить задоволення, а не труднощі.

        Я розумію, що створюю себе тут і зараз, майбутнє починається сьогодні, кожна прочитана книга і засвоєна інформація робить мене кращою. Невже це важко? Це прекрасно. Я усвідомлюю, що розвиваюся, а від цього стає легко.   Вікторія Череп'яна студенка 1 курсу   ГПФ

Переглядів: 306 | Додав: Повозніков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Повозніков  
0
Коли ви почнете планувати лекцію, спочатку потрібно буде розглянути свою студентську аудиторію. Спробуйте подумати про ступінь знань, які вони вже розробили для даної теми; врахуйте інші завдання (читання, письмове чи інше), які дали їм інструменти для розуміння вашої лекції та включення її змісту до того, що вони вже вивчили. Запитайте себе, як ця лекція вписується в курс в цілому. Також врахуйте її мету: ви надаєте огляд, додаєте додаткову довідкову інформацію чи провокуєте подальше роздуми над цією темою?Після того, як ви вирішили, що природа вашої теми справді підходить для лекції і врахували як ваші цілі, так і рівень знань вашої аудиторії, ви все ще хочете переконатися, що те, що вам потрібно висвітлити, буде відповідати протягом відведеного часу для клас. Типовий плач: "Стільки матеріалу і так мало часу". Однак хороша організація дозволить вам усунути невідповідні матеріали, щоб ви могли більш ретельно висвітлити важливі моменти. Незважаючи на те, що ви можете не відчувати себе комфортно при думці читати лекції з контуру, запропонований нижче підхід може допомогти впорядкувати свої думки спочатку і допоможе краще зосередитись на вашій лекції.

2 Повозніков  
0
Мої  цілі....
Створити нові методологічні підходи викладання ТВПТ, які будуть корисні  викладачам та студентам  всіх ЗВО..,
Найкоротший шлях до істини експеримент ( навчання на основі досліджень та передової практики) 
Постійно вдосконалюю свою уяву (гіпотези) що стосуються навчання студентів з ТВПТ, які є в основному  перевіреними.
Біля 17 років провожу  педагогічні  дослідження з вдосконалення с.г. освіти.
Постійно пропагую і поширюю ефективні методи навчання.
Створюю базу викладачів, випускників та аспірантів для полегшення співпраці ( які навчались або навчають  за моєю методологією).
  Маю бажання створити пілотний проект для аграрних навчальних закладів .

1 Повозніков  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz