Думки окремих роботодавців і партнерів НУБіП
Вимоги до технолога
Повинен знати:
- Як розвивається галузь в світі: передові державні підприємства і технології
- Кращі ферми світу,їх показники і способи досягнення таких показників
- Особливості розвитку галузі в нашій державі,особливості економіки,природні умови,генетика та інше
- Досягнення науки та передовий досвід вітчизняних та закордонних підприємств з тваринництва , основні проблеми і перспективи галузі
- Державні закони, нормативні документи , санітарні норми
- Існуючі пільги
- Існуючі альтернативні технології в галузі тваринництва
- Цілісну систему організму тварин
- Анатомію тварин (кінцівки,травна система і статева система)
- Фізіологію тварин
- Годівлю: значення окремих поживних речовин для продуктивності тварин, біохімічні особливості перетравлення кормів тваринами різного віку
- Типові патологічні процеси і компенсаторні реакції системах травлення,дихання, статевої,нервової ; їх прояв в залежності від умов утримання і годівлі
- Біологічні особливості тварин, зоогігієнічні і ветеринарні правила з годівлі, утримання та догляду за тваринами
- Правила біобезпеки
- Порядок огляду тварин
- Основні захворювання
- Основи економіки, організації виробництва продукції тваринництва
- Основи права та управління в тваринництві
- Основні принципи заохочення
- Основні принципи моделювання, бюджетування
Повинен вміти:
- Системно думати
- Здійснювати аналіз умов утримання тварин
- Розробляти міроприємства з покращення мікроклімату в тваринницьких приміщеннях
- Попереджувати стреси тварин
- Проводити профілактичні міроприємства з попередження захворювань та загибелі тварин
- Здійснювати відбір тварин за екстер`єром ( оцінювати здоров`я та якість тварини)
- Проводити огляд тварин
- Діагностувати хвороби і пошкодження тварин
- Контролювати якість води, кормів і підстилки
- Контролювати умови утримання ,повноцінності годівлі та стан тварин
- Моделювати технологічні аспекти виробництва продукції, бізнес процеси
- Здійснювати розрахунки економічної ефективності технологічних міроприємств та продуктивність праці
- Підбирати професійну інформацію , здійснювати її аналіз з метою застосування в своїй роботі
|