Протягом тижня студенти третього курсу біотехнологічного факультету разом з викладачем дисципліни "Технологія виробництва продукції аквакультури" в.о. доцента Косташем В.Б. вивчали екстер'єр та проводили дослідження з визначення вгодованості риби, яка вирощується в умовах лабораторії кафедри технології переробки продукції тваринництва і хімічних дисциплін. На основі взятих промірів риби були визначені індекси будови тіла.
За результатами досліджень коефіцієнт вгодованості коропа становив 2,1; білого амура - 4,9 та товстолоба строкатого - 2,9. Було зроблено висновок про те, що піддослідну рибу можна використовувати в природніх і заводських умовах, як плідників для отримання статевих продуктів.
Отримані навички під час проведення практичних занять студенти зможуть використати у своїй подальшій фаховій діяльності.
|