П`ятниця, 03.05.2024, 04:07





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2014 » Квітень » 4 » Ігор Швайка: сподіваємось на тісну співпрацю з ЄС у просуванні аграрної продукції на європейські ринки
19:55
Ігор Швайка: сподіваємось на тісну співпрацю з ЄС у просуванні аграрної продукції на європейські ринки

Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка перебуваючи з робочим візитом в Литовській Республіці виступив з доповіддю на круглому столі «Місце тваринництва в світовій економіці». У своїй промові він зазначив, що аграрний сектор економіки України має позитивну тенденцію до динамічного розвитку на найближчий час. В основному це зумовлено можливостями ефективного використання земельного фонду України.
Міністр відзначив, що, враховуючи особливості ведення аграрного бізнесу в Україні, перспективним є розвиток високотехнологічних аграрних підприємств. У цьому контексті Україна знаходиться у руслі світового тренду.
«Виробництво тваринницької продукції в Україні має певні особливості, так як частина її виробляється в сучасних високотехнологічних господарствах, в той час як інша частина - в дрібнотоварних господарствах населення. Так, виробництво молока в сільськогосподарських підприємствах становить 2,6 млн тонн або 22,5% від загальної кількості, відповідно реалізація на забій худоби та птиці - 2,0 млн тонн або 57,9%, а яєць - 12,2 млрд шт. або 62,4%», - повідомив Ігор Швайка.
Також міністр поінформував, що держава приділяє особливу увагу модернізації підприємств та залученню інвестицій. Загальна ємність капіталовкладень у тваринницьку галузь у інвестиціях за оцінками експертів складає 5,5 млрд гривень.
«Україна, крім забезпечення внутрішнього ринку, проводить роботу з розширення експортного потенціалу. У 2013 році було експортовано сільськогосподарської продукції на суму 17.4 млрд гривень, у т.ч. продукції рослинництва – на 16,1 млрд гривень і 1,3 млрд гривень – продукції тваринництва» - сказав міністр.
Особливе місце на зовнішніх ринках України може знайти виробник органічної продукції. У деяких регіонах вже займаються сертифікованим органічним виробництвом згідно стандартів ЄС. «У цьому контексті хотів би позитивно відзначити готовність ЕС сприяти Україні у просуванні продукції на європейські ринки», - відмітив Ігор Швайка.
«Таким чином, ринок виробництва тваринницької продукції України є різнобічним і багатовекторним з позитивними перспективами динамічного розвитку в умовах інвестування та створення сприятливого економічного клімату в Україні. Сподіваємося на тісну співпрацю в цьому плані всіх міжнародних державних і комерційних організацій, які пов'язані з ринком виробництва та переробки продукції тваринництва»- сказав на завершення міністр Ігор Швайка.
Після виступу міністр запросив присутніх взяти участь у щорічній Міжнародній агропромисловій виставці-ярмарку «Агро-2014», яка відбудеться в Києві у червні.
                                                                                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                               Прес-служба Мінагрополітики


 

Переглядів: 595 | Додав: Димчук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz