П`ятниця, 03.05.2024, 03:13





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2018 » Жовтень » 3 » Якісна освіта
08:36
Якісна освіта

 

 

Наш рідний край, багатий на добро…

На чорноземи, що за кожним часом,

Годують хлібом, медом, молоком,

А ще смачним поживним м’ясом

Але я хочу зупинитися всього, що стосується основних чинників які впливають на виробництво продукції бджільництва. На моє глибоке переконання, тільки високоякісний фахівець може забезпечити ефективне функціонування галузі. Постають питання, «хто?», «як?» і «де?» забезпечує підготовку цих фахівців від кваліфікованого робітника до доктора наук.

Так, професійну освіту 1 рівня, тобто кваліфікацію бджоляр можливо здобути у таких навчальних закладах України: Гадяцькому аграрному училищі, Сокиринському професійному аграрному ліцеї, Сватівському професійному аграрному ліцеї, Глинському професійному аграрному ліцеї, Горохівському коледжі, Млинівському державний технолого-економічний коледжі, Маслівському аграрний технікумі, Борзнянському державному сільськогосподарському технікумі. Навчання безкоштовне, студенти проходять курс робітничої професії «Бджоляр». Фахова передвища освіта за освітнім ступенем «молодший бакалавр» за спеціальністю «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» і за спеціалізацією «Бджільництво» можливо здобути в Чернятинському коледжі Вінницького національного аграрного університету. Там ведеться серйозна підготовка молодших спеціалістів з бджільництва. Освіта дорослих здійснюється багатьма приватними і громадськими організаціями на платні основі у вигляді проведення різноманітних курсів. Передове місце серед закладів що проводять такі курси займає Боярський коледж екології природних ресурсів.

Вищу освіту з бджільництва можливо здобути лише в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, на факультеті тваринництва та водних біоресурсів. Згідно ЗУ «Про вищу освіту» є 2 освітні ступені – бакалавр та магістр. Термін навчання на бакалавраті залежить від базової підготовки, після закінчення школи – 4 роки, технікуму – 3, коледжу – 2. У магістратурі навчаються за спеціалізацією «Технології продуктивного використання потенціалу бджолиної сім’ї» 1,5 роки. Для вступу необхідно мати ступінь бакалавра, навчання безкоштовне. Основні фахові знання з галузі бджільництва на факультеті забезпечує кафедра конярства і бджільництва.

Наша кафедра одна сім’я,

«Бджолина» назву її ще я.

Тому що, всі тут не ліниві,

Завзяті, щирі, трудолюбиві…

Багато з перерахованого колектив кафедри запозичає у бджіл – основного об’єкта досліджень. В своїй повсякденній роботі, ми поєднуємо три складові – традиціоналізм, раціоналізм та інноваційність. Якщо говорити про традиціоналізм, багато сакраментального було запропоновано першим завідувачем зафедри В.А. Нестерводським. І навіть, на корпусі, де навчаємо студентів, золотими буквами викарбувані його слова: «Ніде так не кохались у бджолі, як у слов’ян, на де не здобували стільки сортів меду як в Україні». Традицію продовжив його учень професор В.П. Поліщук створивши наукову школу, де зараз працюють В.Д. Броварський, О.М. Лосєв, І.І. Головецький, Л.О. Адамчук.

Раціоналізм полягає в тому, що ми навчаємо студентів не лише тому що нам подобається і що ми знаємо, а тому, що необхідно на виробництві. Цим відрізняються професіонали від любителів. Так, застосовуємо прикладне навчання, вимагаємо умінь нових інноваційних технологій виробництва, переконуємо студентів що їхні знання є двигуном інновацій для розвитку і покращення економічної ефективності галузі. Даємо практичні поради щодо використання отриманих знань в конкретних виробничих ситуаціях. Студенти заповнюють анкети про недоліки і переваги таких підходів, ми це враховуємо для подальшого вдосконалення. В нас глибоке переконання, що проблема дає можливість рухатися в перед. Тому, студенти мають можливість міркувати, відстоювати власні роздуми, знаходити компроміси, наводити приклади успішних підприємств з окремих питань галузі і самі розробляють проекти розвитку та вдосконалення бджільницьких господарств.

Кафедра конярства і бджільництва з її потенціалом науково-педагогічних працівників, лідерськими амбіціями, тісною співпрацею з роботодавцями та спілками пасічників, з урахуванням їх побажань, зауважень, пропозицій, спроможна забезпечити підготовку високоякісних фахівців, які будуть дбати за майбутнє галузі бджільництва.

Переглядів: 395 | Додав: Повозніков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Повозніков  
0
Забывайте забывших васИ стирайте из памяти прочноТелефон, адрес, цвет их глаз.Пусть сейчас вам и больно очень,Но со временем зарастетДаже самая сильная рана —Перемелется, заживет,Лишь оставив на сердце шрамы.Забывайте навеки тех,Кто не ценит понятие «дружба»,Не разделит кто ваш успех,И руки не подаст, когда нужно.Отпускайте таких людей,Пусть своею идут дорогой.Жизнь подарит вам новых друзей,Настоящих (а их не много!)Забывайте предавших вас,Ваша жизнь без них станет лучше —И не в пять, а в десятки раз.Пусть сегодня обида душит,Льются слезы из ваших глаз,Ноет сердце от этой потери,Забывайте предавших вас,Закрывайте за ними двери!

1 Повозніков  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz