: Посадові інструкції менеджера МТФ 1. Загальні положення:
1.1. Менеджер (заступник директора по тваринництву) підпорядковується безпосередньо керівнику (власнику) підприємства.
1.2. Менеджеру підпорядковуються керівники виробничих підрозділів (блоків).
1.3. Менеджер є керівником і організатором виробничих процесів на фермі. 1.4. Основне завдання менеджера МТФ полягає у виконанні планів і завдань по виробництву і реалізації продукції тваринництва. 1.5. У своїй практичній діяльності керується чинним законодавством України, нормативно-правовими документами товариства, науково-методичними матеріалами з розвитку, даною посадовою інструкцією. 1.6. Менеджер МТФ працює в режимі ненормованого робочого дня.
2. Менеджер МТФ зобов'язаний: 2.1. Забезпечувати виконання планів і завдань по виробництву та продажу продукції тваринництва всіма виробничими підрозділами товариства.
2.2. Контролювати та координувати роботу керівників виробничих підрозділів.
2.3. Розробляти перспективні плани розвитку МТФ.
2.4. Перевіряти і підписувати документи по руху тварин, використанню кормів і молока, табелів виходів робітників підрозділів.
2.5. Впроваджувати та контролювати дотримання протоколів виконання робіт по виробничим блокам (підрозділам).
2.6. Слідкувати, щоб на всіх виробничих підрозділах були письмові протоколи виконання робіт.
2.7. Перевіряти кваліфікацію, організовувати навчання працівників.
2.8. Допомагати у вирішенні особистих проблем підлеглих співробітників.
2.9. Вирішувати конфліктні ситуації, підтримувати виробничу дисципліну.
2.10. Проводити регулярні збори (зібрання) працівників.
2.11. Розробляти та впроваджувати стимулюючі програми для покращення якості роботи працівників.
2.12. Контролювати підтримання чистоти в офісі та на території ферми. 2.13. Брати участь у плануванні і здійсненні заходів по зміцненню кормової бази та створенню страхових запасів кормів. 2.14. Впроваджувати у виробництво досягнення науки і передового досвіду, прогресивні форми організації і оплати праці, науково обґрунтовані норми обслуговування тварин. 2.15. Брати участь у розгляді проектів будівництва тваринницьких комплексів, приміщень і споруд, виборі місць їх розміщення; в прийманні об'єктів нового будівництва, а також перевіряти якість капітального і поточного ремонтів. 2.16. Контролювати дотримання працівниками тваринництва Правил внутрішнього розпорядку, техніки безпеки і охорони праці. 2.17. Постійно вести роботу по підвищенню своєї професійної кваліфікації працівників ферм. 2.18. Підводити підсумки виробничої діяльності підрозділів тваринництва та в цілому по галузі. 2.19. Розробляти заходи по впровадженню безпечних методів робіт на МТФ; контролювати санітарний стан; своєчасне проходження медичних оглядів працівників ферм; слідкувати за створенням здорових і безпечних умов праці; виконання режиму праці та відпочинку, виконання вимог діючих інструкцій з охорони праці, пожежної безпеки та особистої гігієни працівниками