Понеділок, 06.05.2024, 15:06





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2013 » Листопад » 21 » Міжнародна науково-практична конференція
21:39
Міжнародна науково-практична конференція
21 листопада 2013 р. на базі Вінницького національного аграрного університету пройшла VI міжнародна науково-практична конференція на тему "Сучасні проблеми підвищення якості, безпеки виробництва та переробки продукції тваринництва”, у роботі якої взяли участь професор Повозніков М.Г., доценти Бідяк І.М.,  Блюсюк С.М. і Харкавлюк В.Є.
Серед учасників та гостей наукового зібрання — доктори сільськогосподарських та біологічних наук, викладачі аграрних університетів, представники переробних підприємств області та студенти факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва ВНАУ.

Відкриваючи пленарне засідання, заступник декана факультету ТВіППТ Наталя Бережнюк зазначила, що сьогодні біологічна безпека продуктів харчування – питання №1 не лише в Україні, а й у світі. Тож актуальність та доцільність зініційованої факультетом технології виробництва і переробки продукції тваринництва ВНАУ конференції "Сучасні проблеми підвищення якості, безпеки виробництва та переробки продукції тваринництва” є очевидна.
Обговорили учасники зібрання й сучасні вимоги стандартів до якості харчової продукції та сировини, досягнення біотехнології та проблеми біобезпеки. Акцент зробили на генетично-модифікованих кормах, їхній вплив на якість тваринницької продукції та на виробництво безпечних товарів в умовах підприємства.
Учасники наголошували, що відсутність належної державної підтримки, зниження платоспроможності населення – ці та інші проблеми, з якими зіштовхуються товаровиробники продовольчої продукції, безпосередньо відображаються на погіршенні її якості. Враховуючи те, що у структурі промислового виробництва 60 відсотків припадає на підприємства харчової промисловості, питання якості продовольства для нас, як ніколи, актуальне. Нині, коли ми виходимо на зовнішні ринки, зустрічаємось з проблемою, що лише частка підприємств області запровадила у себе системи якості ISO та ХАСП, які в Європі є загальнообов’язковими. В Україні якість продукції контролює держава, в той час, як в усьому світі – виробник, і це цивілізований підхід.
І в ході пленарного засідання, і під час роботи в секціях прозвучало чимало цікавих наукових доповідей. Учасники зійшлися на думці, що Україна має звернути особливу увагу на вироблення екологічно-чистої, якісної та безпечної продукції. Тому необхідно розробити нові підходи до створення нормативних умов технології виробництва та переробки продукції тваринництва, наблизити екологізацію виробництва і переробки продукції тваринництва до конкретних виробничих умов та адаптувати законодавчу базу до міжнародних стандартів.
Переглядів: 703 | Додав: Блюсюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 btf-1  
0
На мітинг!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz