Неділя, 05.05.2024, 10:33





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2013 » Грудень » 22 » На Білогірщині відкрито новий молочно-товарний комплекс
18:01
На Білогірщині відкрито новий молочно-товарний комплекс
«Ще кілька років тому тваринництву не приділялася належна увага. Тому багато тваринницьких ферм зруйновані, стоять порожніми. Там, де можна зберегти, провести реконструкції – це робиться, де неможливо - ведеться нове будівництво. Тільки за поточний рік введено в дію 11 тваринницьких комплексів, з них два молочно-товарних. Одним з кращих господарств Хмельниччини - ТОВ НВА «Перлина Поділля», де розвиток тваринництва визначено стратегічним курсом, ця робота проводиться на високому рівні», - сказав голова облдержадміністрації Василь Ядуха, який  взяв участь у відкритті другої черги молочно-товарної ферми на 250 голів ТОВ НВА «Перлина Поділля» у с. Юрівка Білогірського району.
У 2011 році господарством введено в експлуатацію молочно-товарну ферму в селі Жижниківці на 200 голів. Вже наступного року розпочато реконструкцію молочно-товарного комплексу в селі Юрівка, проектна потужність якого становить 520 голів. В травні 2013 року введено в дію I чергу на 250 голів, а вже сьогодні – II черга молочно-товарної ферми ще на 250 голів. Всього на фермі утримується 663 голови великої рогатої худоби.
За словами голови адміністрації, в області основна ставка в розвитку галузі тваринництва робиться саме на сільськогосподарські підприємства. Кожне підприємство, яке має в обробітку більше тисячі гектарів землі, мають відроджувати тваринництво. Без нього, переконаний Василь Ядуха, вести рентабельне господарство практично неможливо. Саме в сільськогосподарських підприємствах краю виробництво м’яса збільшилося на 24%, молока – на 5%, яєць - на 63%.
«Ми підтримуємо людей, які займаються тваринництвом, заохочуємо їх до сільськогосподарських кооперативів. Влада і надалі всіляко підтримуватиме усіх сільськогосподарських товаровиробників, які розвивають галузь тваринництва, дають людям роботу, допомагають розвитку соціальної сфери та інфраструктури», - зауважив очільник краю.
Генеральний директор ТОВ НВА «Перлина Поділля» Сергій Іващук здійснив екскурсію молочно-товарним комплексом, на якому практично всі основні виробничі функції автоматизовано, забезпечено дотримання відповідних санітарних норм, що дає можливість удосконалити виробничі процеси та отримати якісне молоко. Крім того, відкриття молочної ферми забезпечить створення 26 нових робочих місць. У реконструкцію приміщення молочнотоварної ферми та закупівлю обладнання вкладено 5 мільйонів гривень. Це власні кошти господарства. В господарстві на цьому зупинятися не збираються. У планах реконструкція приміщень ще на тисячу голів дійного стада.
«Для нас важливо, щоб те, що запланували на наступний рік, а це введення в експлуатацію щонайменше 6 тваринницьких комплексів, втілити в життя. Там, де є молоді, енергійні люди, які виявляють бажання працювати, потрібно створювати нові робочі місця – це дуже важливо. Не менш важливо те, щоб підприємства , які виготовляють екологічну чисту продукцію, відкривали власні куточки і продавали свою продукцію за доступними цінами», - сказав Василь Ядуха.



За матеріалами Хмельницької ОДА
Переглядів: 744 | Додав: Блюсюк | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz