Неділя, 05.05.2024, 19:17





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2013 » Грудень » 11 » Нашій державі та рідній області потрібні інвестори, котрі дбають про землю, людей, допомагають розвивати території
18:12
Нашій державі та рідній області потрібні інвестори, котрі дбають про землю, людей, допомагають розвивати території
Голова облдержадміністрації Василь Ядуха у ході робочого візиту у Чемеровецький район відвідав комплекс - репродуктор на 800 голів свиноматок в с.Свіршківці ПП «Аграрна компанія 2004». «Нашій державі та рідній області потрібні інвестори, котрі дбають про землю, людей, допомагають розвивати території. З їхньою допомогою ми зможемо невдовзі розв'язати питання зайнятості населення, яке Президент України Віктор Янукович визначив одним з пріоритетних у роботі влади. Бо від його позитивного вирішення залежить добробут громадян та економічний розвиток області та країни загалом»,- зазначив Василь Ядуха, спілкуючись з керівництвом та працівниками комплексу.
Під час візиту голова облдержадміністрації проаналізував розвиток тваринництва в області, зазначивши, що керівники агроформувань краю надзвичайно відповідальні люди, які живуть сучасним життям, не шукають причин, щоб не робити, а з року в рік знаходять можливості вдосконалювати технології вирощування продукції тваринництва. Це дозволяє залучати до роботи все більше і більше краян. «Сьогодні на території області вирощується 350 тисяч свиней. Це на 16% більше до відповідного періоду минулого року. Серйозно наростили поголів’я саме агроформування, які дали 151% приросту. За три роки роботи поголів’я свиней зросло майже на 50 тисяч, а виробництва м’яса тільки за останній рік зросло більш, як на 5 тисяч тонн або на 13%. 195 агроформувань області, які займаються саме галуззю свинарства, дають можливість забезпечити ринок якісними продуктами харчування. За 3 роки в області побудовано півтора десятка свинокомплексів, і це надзвичайно позитивно», - сказав Василь Ядуха.
Роботу «Аграрної компанії 2004» він назвав взірцевою. Комплекс в с.Свіршківці зведено майже з руїн. В перспективі тут планують вдвічі збільшити кількість свиноматок, відповідно вдвічі збільшиться і кількість поросят, яка нині вже складає 3 тисячі голів. Нині підприємство утримує всього 8530 голів свиней, що складає 60% від загальної чисельності поголів'я у господарствах Чемеровецького району.
Зацікавило очільника краю й неординарне рішення керівництва компанії щодо опалення приміщень свинокомплексів. Завдяки особистій ініціативі керівника Петра Лабазюка було вивчено, а згодом і втілено у життя власними силами ідею будівництва та облаштування котла, котрий працює на соломі. Саме такий варіант вирішення цього завдання, яке передбачає застосування альтернативного виду палива, дає можливість господарству зекономити 50% коштів на енергоносіях. «Я пересвідчився, що ми на правильному шляху, коли звертаємося до керівників підприємств, організацій та установ, незалежно від форми власності, що сьогодні нам потрібно застосовувати сучасні методи енергозбереження. Справжні господарі бережуть кожну копійку, створюють нові робочі місця, нарощують виробництво продукції при тому зменшують її собівартість. Це має слугувати прикладом для усіх агроформувань області», - зауважив на завершення голова облдержадміністрації.

О. Долінська
Переглядів: 636 | Додав: Блюсюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz