21-23 листопада співробітники нашого факультету О.В.Корнік та Л.Г.Леньков переймали передовий досвід з використання продуктів переробки сої у тваринництві і птахівництві на науково-практичному семінарі, який проходив у м.Вінниця, в Інституті кормів та сільського господарства Поділля НААНУ, де пройшли навчання та отримали сертифікати. Тематика науково-практичного семінару: 1. «Виробництво сої в Україні та в інших країнах світу з розвинутим тваринництвом». Тимченко В.Н. – президент асоціації «Українська асоціація виробників та переробників сої». 2. «Нові технологічні прийоми переробки зерна сої з метою одержання соєвої макухи з низьким вмістом антипоживних речовин і розчинного протеїну». Кулик М. Ф. – завідувач відділом технології виробництва та використання кормів Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН. 3. «Продукція молока за рахунок протеїну соєвого шроту при використанні в годівлі низько- і високопродуктивних корів». Кулик М. Ф. – завідувач відділом технології виробництва та використання кормів Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН. 4. «Продукти фракційної переробки зерна сої в замінниках незбираного молока для телят і поросят». Жуков В. П. – завідувач лабораторії технології заготівлі та використання кормів Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН. 5. «Основы создания и эксплуатации энергосберегающих технологий производства комбикормов». Єгоров Б.В. – ректор Одеської національної академії харчових технологій. 6. «Победа над аллергией у детей». Цигульов О. В. 7. «Роль експонованої повножирової сої в підвищенні ефективності відгодівлі тварин та птиці». Ружицька В.В. – комерційний директор, радник президента асоціації «Українська асоціація виробників та переробників сої». 8. «Соя в годівлі птиці». Братішко М.І. – завідувач лабораторії фізіології та годівлі сільськогосподарської птиці Інституту тваринництва НААН. 9. «Економічна доцільність використання продуктів переробки сої в годівлі тварин». Саприкін В.О. - завідувач лабораторії годівлі моногастричних тварин Інституту тваринництва НААН. 10. «Порівняння хімічного складу та поживності традиційного і генетично модифікованого насіння сої». Чорнолата Л.П. – завідувач відділом зоотехнічної оцінки кормів Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН. 11. «Підвищення економічної ефективності виробництва продукції тваринництва за рахунок використання сої в раціонах». Рибаченко Л.М. – завідувач лабораторії економічних досліджень та маркетингу Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН.
|