П`ятниця, 03.05.2024, 21:54





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2018 » Листопад » 4 » Сергій Блюсюк передає досвід
17:19
Сергій Блюсюк передає досвід

 30 жовтня в університеті відбулася міжнародна науково-практична конференція «Чеський симентал». Організаторами заходу виступили кафедра годівлі тварин та технології кормів ім. П. Д. Пшеничного та Chovatelskédružstvo Impuls, Чехія.

     Для участі у конференції до університету завітали представники українських та закордонних тваринницьких господарств, навчальних та наукових закладів, компаній, які обслуговують галузь тваринництва.

     Зі вступним словом виступили начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко та завідувач кафедри годівлі тварин і технології кормів професор Михайло Сичов. Вони привітали учасників конференції та зазначили про важливість проведення таких заходів для розвитку скотарства та тваринництва України загалом.

     Відкрив конференцію виступ Michal Basovník та Marek Bjelka – представників Chovatelskédružstvo Impuls, які розповіли про розведення та селекцію худоби породи Чеський симентал. У своїй доповіді вони охарактеризували породу та розповіли про її переваги та напрями селекційної роботи.
     Олександр Ющенко, директор ПП «Галекс Агро», яке є лідером з виробництва органічних продуктів в нашій країні доповів про використання породи в Україні. Він докладно розповів про аспекти органічного виробництва та про те, як саме вищезгадана порода великої рогатої худоби вписується у концепцію забезпечення населення високоякісними молочними та м’ясними продуктами.

     В свою чергу консультант ТОВ «Tekro» Сергій Блюсюк розповідав про основні точки контролю у годівлі корів. Особливу увагу він звернув на контроль годівлі та її оцінку за різними непрямими показниками.
     Генеральний директор CS s. r. o. «Brunnthaller» та водночас почесний професор НУБіП України Petr Žirovnický говорив про різні технології утримання худоби та телят, їх переваги та недоліки. Він показав різні варіанти проектування приміщень ферми залежно від мети ведення господарства та кількості поголів’я.

     Dušan Kořínek, представник ČR s.r.o. SCHAUMANN розповідав про нові системи управління стадом. Він презентував онлайн систему для управління стадом великої рогатої худоби, яка дозволяє контролювати продуктивність та здоров’я тварин.
     Представник a. s. Bioveta Jiří Neužilу своїй доповіді звернув увагу на імунітет тварин, основні захворювання великої рогатої худоби та вакцинацію, як один зі способів забезпечення здоров’я худоби.

  

  

     Усі доповіді викликали зацікавлення учасників конференції, звучало багато запитань, як від представників науки так і від «виробничників».
     Після завершення конференції учасники продовжили, в кулуарах, спілкування та обговорення можливих шляхів співпраці.

Михайло Сичов 

 

Переглядів: 444 | Додав: Повозніков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 Повозніков  
0
Журнал "Тваринництво сьогодні"8 год · На Тернопільщині встановили новий рекорд з надоїв молокаУ ТОВ «Україна» (с. Скорики Підволочиського району) встановили новий рекорд з продуктивності молочного стада. У 2018 році тут в середньому надоїли від кожної із 1140 корів по 10765 кг молока, пише doba.te.ua.Ця цифра для більшості господарств краю виглядає фантастичною, якщо брати до уваги, що навіть у флагманах молочної галузі Тернопільщини вона становить у межах 8-8,6 тис. кг. По державі середній річний надій на корову станом на 1 січня 2019 року складає 6054, а по області – 6802 кг.У Скориках основну ставку роблять на імпортну селекцію нетелів голштинської породи. У 2016 році з Німеччини завезли 400, а торік – 500 високопродуктивних племінних тварин. До речі, при роздоюванні від цих первісток тут щоденно отримують по 37-38 кг (!) молока на голову. Для відтворення власного поголів’я використовують виключно сексовану сперму канадської селекції, яка гарантує народження 90% теличок.Успіхи ТОВ «Україна» в молочному тваринництві стали можливими і завдяки зусиллям висококласних спеціалістів, науково обгрунтованій та збалансованій годівлі тварин, належному ветеринарному догляду та умовам їх утримання. У 2018 році здали в експлуатацію ще один тваринницький комплекс на 1200 голів ВРХ, у тому числі 600 корів, рівного якому за технологічним оснащенням в області немає.Від 45 тонн щоденного продажу молока підприємство має хороші прибутки, що позитивно позначається на рівні оплати праці тваринників, яка в середньому сягає 18 тис. грн щомісячно. За право переробляти молоко зі Скориків не на жарт розгорілася конкурентна боротьба між молокозаводами, адже все вироблене тут молоко лише екстра-класу.

3 Повозніков  
0
prof. dr Povoznikov MykolaKierownik Zakładu Hodowli Koni i Pszczelarstwa, Narodowego Uniwersytetu Życia i Nauk o Środowisku Ukrainypt „Naukowe i edukacyjne zaplecze przemysłu pszczelarskiego”Scientific and educational support of the beekeeping sector

2 Повозніков  
0
Повозніков М.Г., доктор с.-г. наук, професорНаціональний університет біоресурсів і природокористування України
Шевчук Т.В., кандидат с.-г. наук, доцент
е-meal: tatjana.melnikova@ukr.net
Суховуха С.М., кандидат с.-г. наук, доцент
Вінницький національний агарний університет
ПРОБЛЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИМИ РЕСУРСАМИ
ТВАРИННИЦТВА ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИРІШЕННЯ

1 Повозніков  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz