Четвер, 02.05.2024, 02:41





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2018 » Липень » 21 » Така молодь
08:56
Така молодь

За нами майбутнє ?/!
Університет, держава, студент, країна, президент, майбутнє... Для кожної людини, громадянина чи індивіда послідовність цих слів завжди буде різною - своєю. Але я ще не бачив жодного українця, котрого хоч трохи б не хвилювала сутність його Батьківщини та єдність її складових ланок.
Наша країна, як і майже кожна інша має свої власні амбіції, спрямування та можливості, та чи може вона сама з ними впоратись? Ні! Гадаю, що не впорається.
Я є молодий юнак 18-ти років, студент відомого аграрного університету в Україні - НУБіПу. Навчаюсь вже понад рік, і за цей не малий термін встиг побачити, прислухатися і запам'ятати багато цікавих ідей та фактів, з яких зліпив власні бажання, думки, натхнення та продовжую це робити. Від завдання до завдання мені доводилось будувати нові лабіринти рішень та цілі хмарочоси здогадів. Лише в кінці року, коли вже майже ти однією ногою на морі, а іншою в дома на ліжку, на тебе випадково скидають такі вагомі слова, якими я розпочав свій вступ. Вони й спонукають мене написати свої роздуми.
"Держава — це піч, яка палає на одних дровах — на людських!" (Чингіз Айтматов)
Людина була, є і буде завжди. Там де вона, там утворюється суспільство, а за ним держава і країна. Одна жива істота важливіша за всі гроші, землі та кордони, що навколо нас. Ось чому орієнтиром моїх думок стала власна Альма-Матер, бо саме там я розпочав замислюватися над такими речами. Дійсно, коли молода людина усвідомлює важливість себе самого для цілої Батьківщини, то вона вже автоматично з цього моменту стає інструментом майбутнього своєї країни - цеглиною у фундаменті держави. Від молодого покоління іде наймогутніший вплив та енергія, які тільки можна відшукати. Вони можуть руйнувати та відбудовувати міста одним помахом пальця, адже, тільки в них так багато свіжого завзяття та натхнення. Але чому тоді й досі наша країна, з такими талановитими та рішучими юнаками та дівчатами не змогла посісти своє заслужене місце на світовій арені, або взагалі, не змінилась на краще для своїх громадян?
“Учень – це не посудина, яку потрібно наповнити, а факел, який треба запалити” (Костянтин Ушинський)
На справді, моє навчання в університеті протікає не дуже натхненно або цікаво. Простіше кажучи - нудно. Педагоги не можуть зацікавити, хоча теми настільки захоплюючі, що після занять я сам випитую або дізнаюсь. Але не повинно бути лише так, адже не завжди у мене будь сили власним поштовхом збагачувати себе. Тому і пішов в університет, щоб оточити себе з усіх сторін знаннями. І мені було дуже прикро, що лиш один предмет зміг мене так сильно зацікавити. Але добре, мабуть, ще і на тому. Сучасний світ намагається зробити з молоді дурнів, щоб краще ними маніпулювати та контролювати. Ось чому для студента так важливо залишатись собою і віднаходити критичне бачення. Мені це вдалося лише на парах с технології виробництва продукції тваринництва. Щиро кажучи, я був сам здивований, що тільки там до мене почали по-справжньому доносити знання та не тільки. За що справді полюбив, так це за те, що викладач акцентує увагу не на своєму предметі, а більше на вмінні виходити с важких ситуації, вирішувати власними силами та розумом задачки та не боятись коли зазнаєш невдач. Такому можуть навчити лише одиниці й сміливо можна сказати, що завдяки подібному вихованню в університетах, в нашої молоді є ще можливість проявити гнучкість свого віку. Хоча мало хто може зрозуміти, як вулики та свинарство можуть навчити керувати країною, і це погано.
На власному прикладі я дізнався, що всі ті принципи, які використовуються у тваринництві настільки досконалі, бо запозичені в матері-природи (найталановитішого архітектора в цьому житті), що їх неосяжність не має міри. Звичайна система підлоги у свинарниках, зроблена за геніальним принципом будови сота бджіл, техніка яких використовується для будування космічних шатлів... "Від вулика - до галактики" - ось чому мене змогли навчити лише за годину й двадцять хвилин. Саме такого мрійливо-наукового впливу і повинне зазнати наше покоління, щоб далі мати шанс на відкриття нових і нових секретів всесвіту і нашого світу. А далі проводимо лише логічний ланцюжок - якщо моє завзяття цим світом розпочалася в стінах мого університету, то що треба нам покращити, щоб наша країна змогла на нарешті вилізти з "епохи руїни"? Це вже на власний розсуд кожного з нас.
На мою думку, треба не просто покращити, а змінити мотивацію нашої молоді, влити в них нові бажання та мрії, щоб вони своїм генератором мізків і душ почали витягати свою Батьківщину на кращі та вищі горизонти людського буття, бо вічне лише те, що ми робимо тут і зараз. Та головне...
Треба перестати боятися майбутнього. Вдивлятися в нього, не обманювати себе на його рахунок, але не боятися. Вчора я піднявся на капітанський місток і побачив величезні, як гори, хвилі та ніс корабля, який впевнено їх розрізав. І я запитав себе, чому корабель перемагає хвилі, хоча їх так багато, а він один? І зрозумів - причина в тому, що у корабля є мета, а у хвиль - немає. Якщо й у нас буде мета, ми завжди прийдемо туди, куди хочемо.

Переглядів: 482 | Додав: Повозніков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6
6 Повозніков  
0
Це не просто оболонка...це невід’ємні складові колективної ідеї, єдності, образу! 

5 Повозніков  
0

4 Повозніков  
0
В «епоху змін» багатьом співробітникам треба бути готовими до роботи в умовах високої невизначеності. А значить, швидко ухвалювати рішення, реагувати на зміну умов роботи, розподіляти і перерозподіляти ресурси, управляти своїм часом в умовах постійно мінливого потоку робочих завдань. І далі будуть розвиватись інформаційні технології, тому важливо активно освоювати їх, причому людям усіх галузей. Наприклад, дистанційна освіта витіснятиме роботу вчителя, тому педагогам треба буде пристосовуватись до викладання онлайн. Для успішної людини вміння вчасно оновлювати знання, заповнювати «білі плями», правильно структурувати інформацію і застосовувати все це на практиці – одне з найбільш ключових навичок. Вже у найближчому майбутньому система освіти навряд чи зможе реагувати на настільки швидкі зміни, тому на перший план вийде ідея безперервної освіти і самонавчання в процесі роботи. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/publica....07.html

3 Повозніков  
0

2 Повозніков  
0

1 Повозніков  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz