Вівторок, 07.05.2024, 22:10





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2015 » Жовтень » 14 » З святом Покрови Пречистої Богородиці, 95-річчям факультету, 10-річчям "Присяги" та 5-річчям сайту!
11:26
З святом Покрови Пречистої Богородиці, 95-річчям факультету, 10-річчям "Присяги" та 5-річчям сайту!

Щиро вітаю вас зі святом Покрови Пречистої Богородиці – одним з найдавніших християнських свят!

Оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, що передаються від покоління до покоління. Особливо це стосується цього свята, започаткованого ще нашими пращурами. Як відомо, воно знайшло своє продовження і в часи Запорізької Січі. Наші козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею і покровителькою. Звертаючись до неї, вони казали: «Покрий нас чесним своїм покровом та ізбави нас від усякого зла».

Тож всіх козаків та козачок - зі святом, і бажаю міцного здоров'я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди! Щиросердно зичу всім щастя, здоров’я, наснаги у відродженні кращих національних традицій, плідної праці на благо нашої України.

Це свято навіяло мені дуже приємні спогади. 2005 рік – ювілейний рік факультету, став злетом творчої наснаги усіх членів колективу – як викладачів, так і студентів. В цей рік було оголошено про конкурси на кращі: студента, академгрупу, реферат, курсову та дипломну роботу, стінгазету, вірш, оповідання, пісню про факультет. Ці конкурси сколихнули студентів і дехто спробував свої сили у епістолярному жанрі. Студенти п’ятого курсу склали текст «Присяги» для посвяти першокурсників у студенти, церемонія якої відбулася 22 вересня 2005 року. У жовтні 2006 року "Присягу" приймали у спортивному залі третого корпусу під смачні аромати козацького куліша. 9-10 жовтня 2007 року розпочалася епоха Фестивалів (м'яса, молока, меду, риби, "Пташиний двір" та Біофести), які проводилися щороку в переддень Покрови Пречистої Богородиці. На цих святкуваннях студенти-першокурсники приймали "Присягу" і отримували захист і благословення від Пречистої Богородиці. Наші славні фестивалі стали візитівкою Біотехнологічного факультету не лише в місті, а й по всій Україні! Вони сприяли залученню талановитої молоді навчатися на факультеті. Збільшувалися конкурси, престижність даного фаху серед молоді та якість підготовки фахівців.

Всього цього не було б, якби не злагоджена професіональна команда в складі: Блюсюк Сергій Миколайович, Кравець Наталя Василівна, Харкавлюк Віктор Євгенович, Дереш Олександр Миколайович, Бідяк Іван Миколайович та багато інших чудових активних людей та викладачів, які до сьогоднішнього дня працюють на благо факультету!

Де б я не їздив, де б не працював, я завжди із вдячністю згадую свою Альма Матер - Зоотехнічний-Зооінженерний-Біотехнологічний факультет! За рік роботи у Національному університеті біоресурсів і природокористування я став учасником і свідком багатьох традицій даного університету. Приємно було приймати участь у започаткуванні нових традицій, таких як: День Університету та Урочиста присяга студентів першого курсу, яку одночасно приймали понад 2300 студентів!

УРОЧИСТА ПРИСЯГА

СТУДЕНТА НУБіП УКРАЇНИ

Я,___________________ _______________________  , студент Національного університету

біоресурсів і природокористування України, усвідомлюючи свою приналежність до великого

і славного колективу зі столітніми традиціями та історією, присягаю:

  1. Гідно нести звання Студента Університету.
  2. Поважати державні символи, знати Конституцію та законодавство України, вивчати мову, історію та культуру рідного краю, національні традиції українського народу, знати історію свого Університету, шанувати старше покоління.
  3. Вірно служити інтересам українського народу і держави, Університету, дбати за їх безпеку.
  4. Бути чесним, відповідальним, правдивим, ввічливим, наполегливим, працьовитим, толерантним, непримиренним до несправедливості, зла у всіх його проявах. Ніколи не вдаватися до обману, крадіжки, інтриг, наклепу, шахрайства.
  5. Сумлінно і наполегливо навчатися, займатися науковими дослідженнями, постійно удосконалювати свої навички та вміння, передавати їх своїм колегам, наступним поколінням студентів.
  6. Утверджувати ідеали добра, справедливості та істини, дбати про своїх колег, шанувати викладачів і наставників.
  7. Не порушувати академічні норми, зокрема:
  • не пропускати навчальні заняття без поважних причин, не запізнюватися;
  • старанно навчатися, не списувати самому і не давати списувати іншим;
  • не видавати працю інших за свої результати, не чинити плагіат;
  • не використовувати родинні службові зв'язки, нестатутні відносини для отримання позитивної або вищої оцінки;
  • не порушувати правила внутрішнього розпорядку у корпусах і гуртожитках Університету;
  • опановувати культурні надбання України, її столиці - Києва і всього світу. Розвиватися фізично і духовно, постійно дбати про культуру своєї поведінки, мови і спілкування, підтримувати належний зовнішній вигляд. Не допускати ненормативну лексику, грубі й образливі висловлювання;
  • не палити, не вживати наркотиків, не розпивати алкогольні напої;
  • раціонально використовувати енергоносії - електроенергію, тепло, воду та газ;
  • підтримувати чистоту, порядок у гуртожитках, навчальних корпусах і на території Університету;
  • відповідально відноситися до матеріальних цінностей Університету, сприяти розвитку матеріальної та навчальної бази.
  1. Спрямовувати свої зусилля на збереження довкілля, розвиток агропромислової галузі України, зростання економічної могутності і продовольчої безпеки держави.
  2. Бути гідним спадкоємцем освітніх і наукових традицій Університету, примножувати його здобутки і славу.

Щастя всім, радощів та благополуччя!

Слава Україні!!!

З повагою, ваш Повозніков М.Г.

 

 

Переглядів: 660 | Додав: Повозніков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Повозніков  
0
Я надіюсь, що нас таких з приємними спогадами є багато! Всі ці надбання не слід втрачати, а розвивати і поширювати на теперішніх місцях роботи!
Популяризувати принципи та підходи виховання патріотів України усіма
можливими способами та засобами!
Наприклад, я це з великим задоволенням починаю (продовжую) робити у НУБіП України!
http://nubip.edu.ua/node/17184
https://vk.com/public104606180

2 Вік  
0
Так, це дійсно приємні спогади! 
Нещодавно, маючи вільну хвилину, переглядав електрону фото та відеотеку... скільки було цікавого. Екскурсії, фестивалі, майстер-класи та ін.
А яка на факультеті була кролеферма, пташиний двір!!! smile

Так, було класно, але попереду ще гадаю немало приємного та хорошого!!!
Хай Бог благословить нас усіх!!!

1 Блюсюк  
0
Героям слава!!!
Дякую, Миколо Гавриловичу!
Ваші рядки навернули на приємні спогади (адже це були справді найкращі роки життя факультету), але ще більше вселяють віру у світле майбутнє не лише нашої аграрної освіти, а й держави в цілому.
Думаю, що активні студенти, а особливо випускники, долучаться до роботи оновленого сайту на наше спільне благо у формуванні продовольчої безпеки України.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz