Вчора трошки відволіклися... продовжуємо, день п’ятий та день шостий - мав багато «теорії», яку всі попередні дні бачив на практиці на фермі, тому і розумію, що знання та головне розуміння процесів у виробництві молокаа все-таки має значення. По порядку: щоб досягти таких рівнів у продуктивності головним чинником є генетика, вивчав за якими критеріями підбирають та закріплюють бугаїв-плідників за коровами, як відбувається їх ротація, які вимоги до бугаїв виставляють власники ферм і як відбувається контроль і аналіз «роботи» бугаїв. Хочу сказати одне - на фермі «працюють» кращі, топові бугаї. Основною роботою в шостий день було моделювання з десяток різних технологічних ситуацій, які в практиці можливі на українських фермах, розробляли раціони з використанням лабораторних аналізів компонентів саме з України, аналізували купу рецептів комбікормів які можна використовувати в годівлі корів та при вирощувані телят, як ці комбікорми поєднувати в загальній структурі раціону, на що необхідно звертати увагу при складанні раціону щоб максимально уникати проблем зі здоров’ям, а головне проблем з відтворенням. Якою має бути годівля телиці від народження до переходу в статус нетеля, з визначенням головних параметрів розвитку і віку при першому осіменінні. Мав виїздну роботу «в полі», на заготівлю силосу (цього року багато вологи і в деяких місцях кукурудза стоїть зелена, а в деяких зерно кукурудзи трошки якби перестигло для силосу, але саме головне ніде не побачив цілої кукурудзи, все! зерно «травмоване» корнкрекери тут не сачкують ))
|