Неділя, 12.05.2024, 04:31





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2019 » Листопад » 25 » Коні у великому місті
22:52
Коні у великому місті

 

 

студентка 1 курсу 6 групи

факультет ветеринарної медицини

Пугач Анастасія

 

Кінь може робити красиві речі, дивовижні речі, якщо ви навчитеся просити його правильно. Справа в тому, щоб спробувати розкрити його здібності, а потім змусити зробити щось. Більш того, змусити зробити, тому що він сам цього хоче. Тому що, коли у нього виходить, він відчуває себе на вершині світу.

(Джорджо Мойес «Танцююча з кіньми»)

 

 

Про що поговоримо?

  1. Роль коня у житті людини
  2. Кінь в українській культурі
  3. Кінний спорт
  4. Види кінного спорту
  5. Кінний прокат
  6. Висновок

 

 

  1. Роль коня у житті людини

 

Витончені і таємничі, віддані і надійні, розумні й добрі, і якщо людина – вінець природи, то кінь, безумовно, її шедевр. Вони випромінюють тепло, енергію, мають цілий спектр почуттів: радість, страх, цікавість. І, як людина, мають свою індивідуальність. Адже з давніх часів кінь – вірний і незамінний супутник людини.

 

Кінь – тварина, що одна з перших стала до ряду помічників людини: у війнах, домашньому господарстві, а зараз активно беруть участь у спорті. Основним транспортом і робочою силою коні були до кінця 18 – початку 19 століть. З розвитком технологій могутні тварини відійшли на задній план. У книзі «Сніжок» Єлізабет Леттс розповідає про період приходу автомобілей у життя людини та значне зниження популяції коней.

 

 

  1. Кінь в українській культурі

Культ коня існував в українців. Зокрема, вершниками були язичницький бог громовиці і блискавки Перун та християнський святий Юрій-Георгій. У легенді про Віщого Олега, кінь, як священна істота міг принести і успіх, і смерть. Іноді він супроводжував свого господаря в потойбічний світ. У козацькій культурі особливе ставлення до коня оспівано в українському фольклорі. В багатьох козацьких піснях, думах, переказах кінь є братом та бойовим товаришем козака.

 

 

 

  1. Кінний спорт

На сьогоднішній день коней утримують переважно люди з «елітної» частини суспільства. Саме такі люди мають найелегантніших скакунів спортивних порід, які беруть участь у змаганнях з кінного спорту, як в межах країни так і за кордоном.

Що ж таке кінний спорт?

Кінний спорт — технічно складний, індивідуальний вид спорту, високий результат в якому досягається завдяки взаємодії людини та коня. Кінний спорт визнано олімпійським видом спорту.

 

  1. Види кінного спорту

До кінного спорту відносяться певні види, найвідоміші з них:

  • Конкур – подолання перешкод. Рекорд становить 2м. 47см. – кінь Хаусо 1949р.
  • Триборство – включає три види змагань : виїздка, конкур та крос (стіпл-чез)
  • Виїздка – (вища школа верхової їзди) – один із видів класичного кінного спорту. Демонструє гармонічну співпрацю коня та вершника через чіткість виконання певних фігур і вправ.
  • Скачки – кінні перегони.

 

Окрім класичних змагань існують:

  • Джигітовка – неймовірні трюки вершника
  • Вольтижировка – гімнастика на коні

 

  • Перегони клусом – випробування коней в легкій упряжці, дистанція проходить виключно клюсом, будь-які інші алюри недопустимі.

 

  1. Кінний прокат

На жаль, не кожна людина може дозволити собі заняття у кінноспортивному клубі високого рівня. А бажання опанувати верхову їзду присутнє. Тому люди обирають такі клуби, що спеціалізуються на прокаті коней, а не на спортивній підготовці.

Переважно клуб не має критого манежу для тренувань, іноді умови утримання не відповідають нормам, а коні можуть цілий день катати на собі бажаючих. Саме через таких некомпетентних господарів відношення до кінного прокату, як у звичайних людей так і кінників, не є позитивним.

Як і у кожній сфері все має дві сторони.

Позитивом кінного прокату для людей є те, що вони мають змогу займатися улюбленою справою та вдосконалюватися, привчати дітей гуманного ставлення до тварин.

Як вже згадувалося, у кінному прокаті не має місця для спортивних порід, переважно там працюють коні – вибраковки, тварини викуплені з бійні, чи просто ті ,кому не пощастило бути безпорідним.

 

Висновок

Отже, коні стали спортивними товаришами, вчителями та просто друзями людини.

Дякую за увагу!

Переглядів: 171 | Додав: Повозніков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Повозніков  
0
Які, на Вашу думку, основі сильні та слабкі сторони
факультету, який проводив конференцію?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz