1. Назвати методи контролю повноцінності годівлі тварин? Для контролю повноцінності годівлі тварин застосовують такі методи:зоотехнічні (аналіз раціонів, продуктивність, вгодованість тварин, оплата
корму, апетит, відтворні функції тощо) та біологічні – біохімічні показники
крові й сечі. 2. В якомувіці у кроликів настаєстатева зрілість? У кроликів статева зрілість настає у віці 3,5-4 міс. Молодих кролиць в злучкупускають у віці 5-6 місяців при досягненні ними 80% живої маси дорослих тварин.
Самок случают в період статевого полювання, яка взимку настає через кожні 8-9,
влітку - через 5-6 днів і триває 3-5 днів. За кожним самцем закріплюють 8-10
кролиць. Сукрольность самок триває 28-32 дня. 3. Назвіть санітарно-гігієнічні вимоги до стаєнь? Для розміщення конюшень слід вибирати сухе місце з низьким рівнемґрунтових вод (3 – 5 м від поверхні ґрунту). Територія ферми по рельєфу має
бути на підвищенні, з природним ухилом для стоку дощових опадів і талих вод.Залежно від кліматичних умов та наявних матеріалів стайні будуютьдерев'яні, каркасні, цегляні, кам'яні, саманні і т.п. Стайня повинна бути
сухою, просторою, досить світлою та добре утепленою.Слід уникати низьких місць, особливо поблизу боліт та різнихводойм з низькими берегами. Конюшні, побудовані в таких місцях бувають сирими,
що є одним із чинників виникнення респіраторних хвороб тварин. Орієнтація
конюшень повинна бути меридіальною, тобто поздовжньою віссю на південь.
Конеферми розміщують удалині від проїзних доріг і худобо-прогінних трактів (не
ближче 2 км).Не можна також розміщувати конеферми ближче, ніж 3 км відшкіропереробних підприємств. Конюшні розміщують такимчином, щоб дощові та стічні води з ферми не стікали у бік житлового масиву,
культурно-побутових приміщень, водозабірних споруд. Ферму будують з підвітряноїсторони стосовно до житлового сектору.Правило розміщення конюшень здійснюється з метою зниженнятепловтрат у зимовий період. При виборі місця для конеферми в першу чергу варто
звертати увагу на наявність достатньої території пасовищних угідь. Зелені рослини створюють на території ферми сприятливиймікроклімат, покращують якість повітря, підвищуючи влітку його вологість і
знижуючи дію сонячних променів тим самим перегрівання приміщень.