Технологія виробництва хутра має ряд специфічних особливостей, які визначаються
біологією об’єктів вирощування. У науково-практичних рекомендаціях подані способи і
методи покращення технології утримання різних статево-вікових груп лисиці і песця, яких
потребує вітчизняне виробництво хутра
У монографії узагальнені матеріали власних досліджень, закордонних відряджень
автора (США, Канада, Польща) та теоретичний і практичний досвід зарубіжних вчених у
галузі м’ясного скотарства, норми і раціони годівлі худоби м’ясних порід, поживність осно-вних кормів та кормових добавок, комп’ютерне забезпечення організації повноцінної кор-мової бази та годівлі м’ясної худоби. Викладені матеріали будуть корисними для практичних фахівців галузі м’ясного скотарства, наукових, науково-педагогічних та педагогічних пра-цівників, аспірантів, магістрантів і студентів, що навчаються за спеціальністю “Технологія
виробництва і переробки продукції тваринництва
В учебнике освещены вопросы гигиены воздушной среды, почвы, воды, кормов и кормления сельскохозяйственных животных, животноводческих помещений и ветеринарных объектов, пастбищ, транспортировки животных и продуктов животного происхождения.
Рассмотрены особенности санитарно-гигиенических норм и требований к животным разных видов и направлений продуктивности. Впервые приведены данные по этологии и адаптации животных, по гигиене пчел, декоративных рыб, собак, кошек, лабораторных и экзотических видов животных, внесены изменения и дополнения с учетом современных достижений науки и практики в области гигиены сельскохозяйственных животных.