Якість і безпека харчових продуктів в Україні останніми роками викликають
серйозне занепокоєння. На сьогоднішній день значно виріс асортимент м’яса та м’ясних продуктів,
але із великого розмаїття м’ясних товарів споживачу досить важко вибрати
якісний продукт. Актуальним є питання можливості ідентифікації, оскільки це один із основних
елементів підтвердження відповідності сировини. Тому на порядку денному стояло
питання якості та безпеки м’ясної сировини, яку ми купуємо у торгівельних
мережах нашого міста. Для проведення експертизи м’яса була створена комісія у кількості 5
експертів, які обиралися серед студентів. Експертизу м’яса проводили студенти
четвертого курсу: Шевчук Ю.М., Шевчук
О.В., Мізиряк С.С. Відповідно до пропонованої методики дослідження було відібрано чотири
зразка м’яса з різних торгівельних мереж міста. Ідентифікацію м’ясної сировини Подільського регіону було проведено за
фізико-хімічними та органолептичними параметрами,
які дозволяють оцінити якість досліджуваної сировини в цілому.
З результатами досліджень можна
ознайомитися на кафедрі ТППТ і ХД.
|