У зв’язку із пріоритетністю розвитку молочного скотарства та забезпечення потреб населення якісною молочною продукцією в Подільському регіоні та Україні загалом, постійно ростуть вимоги власників сільськогосподарських підприємств до усіх складових технологічного процесу виробництва молока: персоналу, обладнання і тварин. Забезпечити необхідну якість виробленого молока сьогодні можуть лише підприємства, у яких здійснюється механічне, високотехнологічне доїння тварин, очищення та охолодження одержаного молока. Але забезпечити необхідний технологічний рівень процесу виробництва молока можна лише при супроводі досвідченого фахівця, який зможе працювати із сучасним доїльним обладнанням вітчизняного та іноземного виробництва, для чого на біотехнологічному факультеті докладається максимум зусиль. Тому вже з першого курсу студенти проходять навчальну практику із дисципліни «Технологія машинного доїння тварин», спочатку в центрі практичної підготовки студентів біотехнологічного факультету, а потім на ННПЦ, де розпочинають свій робочий день о 6:00 ранку із ранішньої дійки, і розділившись на групи, закінчують свій день о 18:00. Протягом дня студенти отримують практичні навики та власноруч проводять як підготовчі операції, так і доїння, догляд за вим’ям тощо.
|