Субота, 27.04.2024, 22:55





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2012 » Грудень » 5 » КРАЩЕ РАЗ ПОБАЧИТИ, НІЖ СТО РАЗІВ ПОЧУТИ
00:39
КРАЩЕ РАЗ ПОБАЧИТИ, НІЖ СТО РАЗІВ ПОЧУТИ
Завжди цікавим для студентів біотехнологічного факультету було практичне ознайомлення з сучасними технологіями. Цього можна досягнути завдяки відвідуванню перспективних тваринницьких підприємств, які працюють із застосуванням новітніх технологій. Знаючи даний факт, 30 жовтня 2012 року викладачі кафедри виробництва продукції тваринництва Микола Миколайович Трояновський і Ніна Ільївна Петровська організували виїзне практичне заняття для студентів IV курсу в господарства Кіцманського району Чернівецької області.
Практичне заняття з дисципліни «Технологія виробництва молока і яловичини» було проведено на ТОВ «Валявське». Студенти ознайомились одразу з двома технологіями утримання великої рогатої худоби: прив’язним і безприв’язним. Змогли провести порівняння і відчути контраст між роботою і експлуатацією старих приміщень з молокопроводом УДМ-200 і реконструйованих корівників з виходом до переддоїльної та доїльної зали Паралель DeLaval 24. Дане молочне обладнання дуже зацікавило студентів, адже є одним із найкращих рішень в доїнні великої рогатої худоби і використовується в багатьох розвинених господарствах Європи.
Свої запитання про ефективність роботи господарства студенти задавали головному зоотехніку, випускнику біотехнологічного факультету ПДАТУ Тарасу Івановичу Лесюку. Він надав таку інформацію: в ТОВ «Валявське» утримається 1969 голів української червоно-рябої молочної породи буковинського типу великої рогатої худоби, з яких 540 дійних корів. Середня річна продуктивність від однієї корови за 2011 рік склала 4567 кг молока. До раціону дійних корів входять такі компоненти: сіно, солома, силос, сінаж, концентровані корми і брага, а також мінеральні добавки. Тварин годують монокормом, приготовленим з даних компонентів за допомогою кормозмішувача KUHN Euromix I.
Познайомившись з молочною фермою, студенти змогли наочно спостерігати речі які в університеті опрацьовували на лекціях, дізнатись нову інформацію з уст практика (головного зоотехніка) та продемонструвати свої знання.
Та все ж спеціалісти тваринництва – це фахівці, розвинені у багатьох галузях. Про це студентам нагадала Ніна Ільївна Петровська і запросила майбутніх технологів на СТзОВ «Колос» для проведення навчальної екскурсії з дисципліни «Технологія виробництва продукції свинарства». Студентів ознайомили з різними системами утримання свиней на відгодівлі, а саме: на бетонній підлозі; з гідрозмивом; експериментальна технологія на глибокій підстилці. Використовується розповсюджена технологія відгодівлі свиней групами по 20-30 голів. Клітки обладнані сосковими автонапувалками і двома груповими годівницями. Сухий комбікорм в них завантажується за допомогою шнекової системи і тварини можуть їсти досхочу.
В господарстві СТзОВ «Колос» вирощують чотирьохпородний гібрид до якого входять такі породи: ландрас, п’єтрен, гемпшир і велика біла. Поросята на відгодівлю попадають масою 40 кг і відгодовуються до 100-120 кг. До раціону входить шрот соєвий, макуха соняшникова, консервоване зерно кукурудзи, дерть ячменю і добавка Schauman.
СТзОВ «Колос» - велике сучасне перспективне господарство, на базі якого студенти ознайомились з технологіями виробництва продукції свинарства, підкреслили для себе цікаві нюанси, зміцнили знання з дисципліни.
Виїзні заняття, влаштовані викладачами кафедри виробництва продукції тваринництва вкотре доказали, що практичне ознайомлення з дисциплінами у навчанні є корисним і цікавим для студентів. Теорія і практика повинні стояти пліч-опліч, що значно підвищує ефективність і якість освіти.
Ми – студенти IV курсу біотехнологічного факультету вдячні викладачам і керівникам господарств за домовленості і пророблену роботу у вихованні нас, як молодих перспективних фахівців!
Студент IV курсу
Біотехнологічного факультету ПДАТУ
Козацький Сергій
Переглядів: 751 | Додав: k_9man | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz