Навчання на першому курсі, нагадує як вперше довелося коштувати чорну каву - гіркий, незрозумілий смак і повне розчарування в напої. Проте, чомусь, кожного ранку минаючи кав'ярні, не розумієш чому аромат кави так манить. Ти пробуєш знову, і знову гірко і несмачно. Проте, пізніше розумієш, що кава може бути не просто чорною і гіркою, а вона має десятки різних смаків і потрібно лише знайти свій. Спочатку перебираєш, між лате, американо, капучіно, потім визначаєш яке тобі смакує співвідношення арабіки і робусти, але це вже рівень. Далі приходить поєднання кави з іншими продуктами, яке згодом стане улюбленим: сир, шоколад, фрукти… Просто одного разу спробував чорну каву маєш не зупинятися. В решті-решт, ти знову повернешся до неї, коли зрозумієш, що тобі потрібен смак суцільної кави, а все інше: молоко, пінка, сиропи - лише допомагали зрозуміти її. І ось вона - дорослість, коли більше не відчуваєш гіркоти, а відчуваєш смак, справжній, в якому безліч відтінків яких ти не розумів раніше, хоча то є та сама кава, що була на початку, але який шлях довелося пройти аби зрозуміти її.
|