Неділя, 05.05.2024, 04:14





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Головна » 2013 » Червень » 13 » Легка атлетика - зовсім не легка!!!
11:18
Легка атлетика - зовсім не легка!!!
[c]Досягли потрібного!

Перед заключним видом спорту – легкої атлетики (21-22.05) – наша команда була на третій сходинці у загальному заліку серед інститутів та факультетів, і випереджала на 5 балів команду ветеринарів та на 10 - економістів, тому завдання мінімум було фінішувати не нижче цих команд, не більше ніж на 2 позиції. Забігаючи наперед це таки вдалося, але не було все так просто. Адже одним і тим же атлетам доводилось тягнути факультет на своїх плечах, виступаючи у двох видах, і при цьому займати якомога вищі, а точніше, призові місця.


В центрі команда біотехнологічного факультету.

Отож, після відкриття змагань все розпочалось із попередніх кваліфікаційних забігів на 100м серед жінок та чоловіків.

І одразу в першому виді змагань трапляється невеличка прикрість, гарно стартувавши і добігаючи до фінішу, Катерина Мігалатюк ненароком перечепляється і фінішує, зазнаючи падіння,

але всі ми добре знаємо міцний, незламний переможний дух цієї мужньої та вольової дівчини, яка не здалась і таки змогла у фіналі вибороти 2 місце. Серед хлопців першокурсників Ростислава Лісецького, Дениса Петрука та Олега Савова, результат був кращим у останнього, і він зміг пройти до фіналу, де показав шостий час.

Дистанцію 400 м представляло двоє другокурсників - Сергій Якимишин та Іван Максимчук. 

Ця дисципліна в одне коло є досить неприємною, адже треба наповну витрачати свої сили, наші хлопці себе не жалкували і змогли здобути 2 і 3 місце, відповідно.


А серед дівчат вже вкотре показала свою вправність Вікторія Головатюк, яка також стала другою.

На секторі для штовхання ядра також відбувалась своя боротьба, серед жінок - Анастасії Мотикайло забракло декілька сантиметрів до п’єдесталу пошани, проте і 4 місце дало непогані залікові очки, з хлопців себе проявили Михайло Ільків (3 курс) та Вадим Чайка (1 курс).

І на завершення першого змагального дня вийшли витривалі атлети, щоб долати дистанцію у 1500 м. Не зважаючи на досить шквальну ситуацію було дано старт, і сильний дощ не завадив фінішувати спортсменам. Так, не розрахувавши правильно тактику, автор цих рядків втішався лише 5-им місцем, на фініші забракло декілька метрів дистанції, щоб опинитися вище, а ось Катерина Превор зробила все вірно і здобула бронзову нагороду.

Отже, після вдалих результатів команда БТФ йшла на 3 місці, з потрібними балами, хоч і поступалась однією сходинкою економістам, але випереджала ветеринарів на дві позиції.

Тому завдання було на другий день виступити не гірше, адже рахувалось 15 кращих результатів. І все найцікавіше було попереду. Вже є поганою рисою наших студентів вистачати лише на один день і зникати на другий... Що робити, як діяти, адже прийшло тільки 6 атлетів із десятки, що були напередодні, довелось трішки похвилюватись і шукати заміни, а тим, хто залишився, займати високі місця, щоб не втратити загальне підсумкове місце.

Дистанція 200 м. Біотехнологи своїх спортсменів не виставили, конкуренти набирають вагомі бали, у «механіків» весь чоловічий п’єдестал пошани, у жінок всі позиції беруть «економістки».

Дистанція 800 м. Довго вагаючись, чи виступати на ній, чи бігти 3000 м, розмірковує Сергій Якимишин і все-таки зважується заявитись саме на цю дисципліну. Побачивши першокурсника Вадима Чайку, я бігом дозаявляю ще його, він  навіть не встиг налаштуватись, але проявив професіоналізм і швидко погодився. Отож, дано старт і учасники помчали, досить довго тримався другим Сергій і лише фінальна 100-метрівка позбавила його знову срібної нагороди, проте і бронза чудове досягнення, Вадим прибіг одразу за ним – четвертим. Прошу хлопців не розходитись, адже попереду естафета 4 по 100 м, а з наших лише і є четверо, не те що в інших командах, окрім спортсменів - ціла група підтримки... Від жінок на цій дистанції представників не було.

У секторі стрибків з розбігу в довжину свої перепетії. Один за одним долають спроби, намагаючись якомога сильніше розбігтись і чим далі скочити «летючі атлети». Тут нашу честь захищають вже відомі Катерина Мігалатюк, попри збиті коліна, вона не відчуває біль і змагається за свій улюблений факультет, це приносить їй знову срібну нагороду, та Олег Савов також демонструє свій універсалізм і здобуває 6-те місце.

На черзі дистанція найвитриваліших стаєрів, адже подолати на час 3000 м не кожному під силу. А далі найзахоплюючіші змагання – естафети, а в нас є тільки двоє дівчат. І треба шукати ще півкоманди. Поки із Жовтневого добирається Марина Мельник, на стадіон приходить ще одна першокурсниця Ніна Пахар, одразу впрошую її позмагатись ще на дистанції 3000 м, яка от-от розпочнеться, бо далі вже фінал, прошу просто витримати і пробігти у свою силу як на тренуванні, через неявку спортсменів в інших програмах. Старт був спільним для чоловіків та жінок Звісно, хлопці вирвались вперед і розігрували свої позиції, як і минулого року я тримався трішки позаду, поступово нагнітаючи темп, на середині дистанції обійшов, того хто біг третім, але на жаль вже другого не дістав, хоча він був зовсім поряд, але і 3-є місце - це маленький успіх. А дівчата наші показали, що на цій дистанції їм рівних немає і фінішували: першою - Катерина Превор, а другою стала Ніна Пахар. Відмінний результат!!!

Ну і ось кульмінація змагань з легкої атлетики. Оскільки у наших дівчат не було ще повного складу, то бігти першим довелось хлопцям, дізнавшись, що стартуватиме лише три команди, ми одразу зраділи, адже третє місце вважай уже є в кишені, але так не думали економісти і швидко знайшли 4-го для своєї команди. Після жеребкування саме нам і довелось бігти у парі із «економістами», першу пару склали «механіки», що і виграли естафету з «агрономами», які показали другий час. А для нас настала вирішальна мить, чи заслуговуємо ми бути третіми чи наші суперники сильніші??? Першим з наших задав переможного тону Олег Савов, який стрімко біг і не відчував втоми після стрибків, він забезбечив  відрив, на другому етапі естафету підхопив також першокурсник Вадим Чайка, який передав трішки попереду третій етап Сергію Якимишину, хлопці один одного підганяли щосили, щоб і ще швидше біглось. Промчався Сергій із ще більшим відривом, алена 4 етапі мені також вдалося лишити «економів» позаду. Сумарний час приніс бронзу. Марина Мельник встигла на старт жіночої естафети. Почала вона свій перший відрізок на рівні суперниці, далі перехопила паличку Ніна Пахар, і вивела команду трішки вперед, потім Катерина Превор підхопила естафету, і мерщій передала тезці та капітану команди Катерині Мігалатюк, та бігла щосили і поступово скорочувала відрив, і тільки якісь соті секунди завадили взяти срібло, яке здобули ветеринари, а дівчата-економісти, які займаються легкою атлетикою, підвердили статус фавориток і були першими.

Таким видався фінал змагань, далі були нагородження і ніч підрахунків кращих результатів та сумарних балів. І дуже добре, що наша команда була представлена в естафеті як серед жінок, так і серед чоловіків. А наступний день приніс такі омріяні результати, адже наблизившись до вивіски побачив: Біотехнологічний факультет серед трійки кращих! Механіки стали першими, економісти – другі, ми – треті, ветеринари – 4-ті, агрономи – 5-ті.
 Ура, ми таки в загальному заліку ТРЕТІ!!! Завдання виконане...

Усім дякую атлетам, що крізь біль, піт, втрачену енергію, зусилля намагалися принести найкращі результати заради свого рідного факультету! Бажаю вам міцного здоров’я, шани і поваги від викладачів та студентів, успішного навчання і нових спортивних досягнень!!!

Фізорг БТФ Дмитро Бойко
Переглядів: 842 | Додав: Dimboy | Теги: Змагання, спорт, легка атлетика, БТФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz