5 жовтня 2012 р. в рамках фестивалю Біофест-20012 на кафедрі технології переробки продукції тваринництва і хімічних дисциплін біотехнологічного факультету відбувся майстер-клас з виробництва плавленого сиру в домашніх умовах. Оскільки Хмельницька область є лідером в Україні з виробництва плавленого сиру ( 52% від загального обсягу), досить актуальним був саме вибір даної теми. Крім того, значне виробництво сиру фермерськими підприємствами вказує на необхідність зберігати багатовікові традиції та постійно працювати над пошуком і впровадженням нових технологічних рішень у виготовленні, рецептурі, збереженні цінних властивостей та покращення якості сиру. Тому кафедрою технології переробки продукції тваринництва і хімічних дисциплін разом зі студентами постійно проводяться дослідження якісних показників молока і молочних продуктів згідно навчального плану і тематики наукової роботи. Результати вказаних досліджень публікуються у фахових виданнях та представляються на тематичних фестивалях, які проводяться на факультеті. Т.М. Приліпко
|