Неділя, 05.05.2024, 12:30





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2014 » Березень » 14 » Під час брифінгу керівництвом МОН окреслено пріоритети перших ста днів роботи Уряду в сфері освіти
23:43
Під час брифінгу керівництвом МОН окреслено пріоритети перших ста днів роботи Уряду в сфері освіти
Сьогодні у Будинку Уряду відбувся брифінг Міністра освіти і науки Сергія  Квіта та першого заступника Міністра Інни Совсун. Під час брифінгу окреслено пріоритети перших ста днів роботи Уряду в сфері освіти.
Сергій Квіт, під час брифінгу, наголосив на важливості відновлення довіри громадськості до Міністерства освіти і науки: «Це дуже важливо. Я хочу підкреслити, що в цьому міністерстві працює дуже багато професійних, чесних і порядних людей. Та думка, яка склалася, що це міністерство наскрізь корумповане, не правильна. Ті корупційні схеми, які були в компетенції цього міністерства, і це стосується різних видів діяльності, припинені. Тому наші освітяни і наш бюджет вже не будуть так страждати, як раніше».
За словами Міністра, до пріоритетних завдань відноситься прийняття Закону "Про вищу освіту": «Цей закон буде винесений на розгляд Верховної Ради через тиждень, на наступний пленарний тиждень. Над цим законом освітянська громадськість працювала останні, я думаю, два повних роки. Це так званий закон групи Згуровського, ми всі до нього долучалися. Це були й освітяни, і представники, до речі, профспілок, студентських організацій, Національної академії наук, працедавців. Тобто це була дуже велика і плідна робота всієї освітянської громадськості. І, я думаю, прийняття цього Закону "Про вищу освіту” повинно змінити всі правила гри у вищій освіті. Так само ми працюємо над рамковим Законом "Про освіту”, який також дуже важливий, який буде торкатися, зокрема, середньої освіти».
Окрім того, Міністр поінформував представників засобів масової інформації, що у зв’язку із суспільно-політичною ситуацією, що склалася в Автономній Республіці Крим, та численними зверненнями студентів вищих навчальних закладів з питань організації навчального процесу в Міністерстві відкрито гарячу лінію, номер телефону якої – (044) 481-32-11.
Сергій Квіт не оминув ситуацію, яка на сьогодні  склалася в Автономній Республіці Крим: «Ви знаєте, які події у нас зараз відбуваються в Криму – ситуація на цьому півострові дуже тривожна. І тому є у нас такі сигнали, що самопроголошена влада АР Крим має намір видати випускникам шкіл російські сертифікати чи вчиняти якісь інші такі кроки, які мають відверто провокаційний характер. Ми будемо реагувати на всі такі спроби внести таке сум`яття в життя освітянської громадськості, наших студентів і учнів. І тому в будь-якому разі Міністерство освіти і науки України буде знаходити шляхи виходу із складних ситуацій. Тому можете звертатися до нас і ми будемо шукати ці шляхи і обов`язково вам допоможемо».
Очільник Міністерства звернувся до кримців: «Ви знаєте зараз українські канали в Криму відключені. Я так розумію, що, можливо, мої слова можуть дійти через Інтернет (люди зараз користуються Інтернетом дуже широко, зокрема, це студенти, можливо ширше), не вірте в цю всю інформацію, яку ви маєте з офіційного російського телебачення. На жаль, в Росії тільки державне фактично телебачення і тільки воно офіційне. В ньому представляється завжди одна думка, і, на жаль, ця думка про Україну, про Київ, зокрема, неправдива. Тобто в Києві ніхто нікого не переслідує. В Києві люди усміхнені.
У нас весна, сонце. Якщо ви приїдете і пройдетеся вулицями Києва, ви побачите, що це зовсім інше життя. Ми вигнали тирана, який пограбував країну. І те, що відбувається зараз, на жаль, в Криму, – це спроби вас долучити до іншої тиранії, щоб у вас не було свободи слова, щоб у вас не було університетської автономії, щоб ви жили за зачиненими дверима і за залізною  завісою».
Сергій Квіт висловив переконання, що жителі Криму зроблять свій правильний вибір, адже на Україну чекають великі й позитивні зміни: «Це зміни свободи. Тобто ми закликаємо вас обрати свободу і закликаємо, зокрема, студентів мислити критично і подивитися довкола себе, порівняти ту інформацію, яку ви маєте з різних джерел».
Міністр наголосив, що, врешті-решт, головна мета діяльності Міністерства – якість освіти: середньої, вищої. Якість – це головне.
У свою сергу, перший заступник Міністра Інна Совсун розповіла про ті напрацювання, які вже зроблені. За її словами, одним з важливих пріоритетів є забезпечення максимально прозорої бухгалтерії, публікації он-лайн видатків апарату МОН. «Я сподіваюся, що це вже буде запущено з 1 квітня.  Наразі тестуються системи, як саме це можна зробити. Технічно це досить нескладно. З точки зору публічності та  прозорості, я думаю, це буде дуже важливий крок, який оцінять всі – і громадяни, і освітяни, і, сподіваюся, інші урядовці, які перейдуть на цю ж саму практику».
Також Інна Совсун  поінформувала представників ЗМІ, що в Міністерстві розпочато фінансовий аудит з цього тижня, «на жаль, не всі документи залишилися, але ті, які залишилися, будуть проаналізовані з метою виявлення порушень, які відбувалися при попередньому керівництві».
За словами Інни Сосвсун, дуже важливим пріоритетом наразі є спрощення роботи МОН через електронний документообіг, зменшення  кількість паперів, які повинні надходити до Міністерства на погодження.
Також планується скасування бюрократичних наказів Міністерства освіти і науки, які позбавлені управлінського змісту: «Над чим безпосередньо зараз працюю я – це суттєве спрощення процедур ліцензування та акредитації і спрощення процедури нострифікації. Вже в понеділок на сайті МОНу будуть представлені для громадського обговорення і Концепція ліцензування – відповідний наказ із запланованими змінами, і Концепція реформування процедури нострифікації».
«Те, що ми намагаємося зараз запровадити на рівні міністерства, – зазначила перший заступник Міністра, – публікації всієї бухгалтерської звітності. Ми дуже сподіваємося, що в перспективі на цю саму модель роботи перейдуть і самі вже автономні і самоврядні вищі навчальні заклади».
Переглядів: 597 | Додав: Блюсюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz