Неділя, 28.04.2024, 16:35





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2012 » Грудень » 12 » Розширена нарада з інвесторами та представниками агрокомпаній
01:21
Розширена нарада з інвесторами та представниками агрокомпаній
Провідне значення в житті та розвитку Хмельниччини відіграє агропромисловий комплекс, до складу якого входить цілий ряд сільськогосподарських підприємств різних форм власності, які в своїх господарствах, крім рослинницької, виробляють і тваринницьку продукцію.
Саме про розвиток тваринництва на теренах нашого краю йшла мова на розширеній нараді з інвесторами та представниками агрокомпаній під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Галищука. Основною метою проведення даного заходу є залучення всіх інвестиційних компаній, які орендують на теренах області більше 1 тис. га землі, до розвитку тваринницької галузі. <div> 
В цілому по області із понад 500 сільськогосподарських підприємств худобу утримують лише трохи більше 200 господарств, через що не використовується в повній мірі наявний трудовий ресурс. Так, ТОВ «Стіомі – Холдінг» у Дунаєвецькому районі орендує 13 тис.га земель у 15 населених пунктах, в яких проживає більше 5 тис. чол. працездатного населення, але в сільськогосподарському виробництві зайнято трохи більше 200 чоловік. Аналогічно ТОВ «АТК» у Полонському районі обробляє майже 4,5 тис. га ріллі у 6 сільських радах. Із 2 тис. чол. працездатного населення зайнято в аграрному секторі лише 120 чол.
«Внаслідок таких підходів до організації виробництва в останні 10 років складається негативна тенденція щодо розвитку сільськогосподарської галузі, в першу чергу тваринницької. Так, виробництво валової продукції рослинництва по всіх категоріях господарств у 2, а то і 3 рази перевищує цей показник у тваринництві». - зазначив Володимир Галищук.
Окрім того було зазначено, що майже 80% коштів, виділених з обласного бюджету на розвиток АПК, передбачено використати в галузі тваринництва. Всі дії держави та обласної влади спрямовані на збереження та розвиток села.
В роботі наради прийняли участь і викладачі біотехнологічного факультету Подільського державного аграрно-технічного університету. За словами Миколи Гавриловича Повознікова, біотехнологічний факультет не стоїть осторонь поблем агропромислового комплексу, а науково-педагогічні працівники здатні надавати науковий супровід та підтримку для впровадження сучасних технологій в тваринництві. Успішний розвиток тваринництва неможливий без висококваліфікованих спеціалістів, якими вже невдовзі стануть наші випускники. Створений центр практичної підготовки біотехнологічного факультету дає можливість студентам набуті теоретичні знання втілювати на практиці, на старших курсах пройшовши практику в кращих господарствах області, України, за кордоном, студенти мають значний потенціал.
"Факультет готує висококваліфікованих спеціалістів". - зазначив Володимир Галищук, адже більшість успішних аграрних підприємств області очолюють випускники саме цього факультету.
Тільки при взаєморозумінні тих проблем, які виникли у зв’язку з реформуванням на селі, при спільному їх вирішенні можна покращити життя на селі та добробут людей. </div>
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 653 | Додав: Вік | Теги: нарада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz