Вівторок, 07.05.2024, 20:26





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2012 » Жовтень » 3 » Спорт, футбол
12:29
Спорт, футбол
Футбольні баталії, є над чим працювати...


Вже за традицією, наприкінці (18-25) вересня, відбуваються студентські змагання з футболу серед інститутів та факультетів ПДАТУ. Основна боротьба за чемпіонтство проходить зазвичай між «економістами» та «механіками», що було і цього разу, і недарма саме вони грають за жеребом фінальний матч! А що стосується нашої команди, то це боротьба максимум за 3 сходинку, але вже п’ять років як команда посідає то 4, то 5 місце.

Чому так відбувається? Важко сказати, адже і в нас є здібні юнаки, що грають за свої домашні команди і посідають перші місця по районах, і тренування проводились, - як не як, але збиралися футболісти і готувалися, можливо не всі одночасно приходили, але ігрова практика мала місце, планувалося навіть змагання провести до Дня фізичного виховання, все заради створення потужньої команди... Можливо, справа трішки в іншому, - в психології. Наші гравці ще до матчу так налаштовуються, що результат буде відомий і не на нашу користь, та й зі сторони вболівальників (а це навіть трішки окрема тема), як наших так й інших команд, долунається про нашу неспроможність досягти певного успіху. А ще самі студенти, які б могли допомгти свому факультету безвідповідально та байдуже до цього ставляться, можливо, аргументуючи це не цікавістю та відсутністю певної компенсації за потрачений власний час, або займаються більш важливими для себе справами.

А, можливо, ведеться не якісна робота, не чітка організація з боку відповідальних за це, але мені важко говорити, адже зі сторони краще видно. Безумовно є в цьому і мої промахи, але намагаюсь щось таки робити заради створення команди, а це і внутрішні зимові чемпіонати між курсами, і в квітні була подана ідея провести Євро-чемпіонат в університеті з міні-футболу, де команда досить не погано зіграла (лише за додатковими показниками, тобто гірша різниця забитих-пропущених голів, що не дала змоги пройти до півфіналу) і була дана обіцянка, що команда БТФ ще покаже на що дійсно здатна і колись кубок таки нам підкориться, але поки що є то є. Тому потрібно це все змінювати, змінювати на краще і робити правильні висновки, працюючи над помилками.

Ще одним важливим питанням було придбання форми, адже попередній сезон команда грала у тренувальних маніжках, це інколи обговорювалось на старостатах, але конкретних дій не було. З ініціативи 2-х студентів Валентина Асафата та Сергія Стадніка було придбано для факультету форму для подальших виступів у спортивних змаганнях, безперечно головна спонсорська допомога відбулась завдяки декану Миколі Гавриловичу. Форма має вигляд чорно-помаранчевого кольору в якій грає команда «Челсі», враховуючи, що вона стала володарем кубку Ліги Чемпіонів, то БТФ на вірному шляху! А ще форма потребує нанесення номерних знаків та факультетської символіки. Над чим і будемо працювати.

А тепер повернемось, зокрема, до футбольних подій. Найвідданіше за усіх поставились декілька гравців, що не пропустили жодного матчу. Це капітан команди, Валентин Асафат, Ілля Нікітін, Іван Максимчук (всі 2 курс), Роман Іваніцький (1 курс). Хочеться відмітити і вправні дії Дмитра Паламара (магістр), особлива подяка, що долучився та підтримав команду випускник Олег Фатін. Неординарною майстерністю та значним потенціалом проявив себе наш першокурсник-розрядник Сашко Блох, за що і отримав запрошення до збірної команди ПДАТУ. Певний вклад внесли Сергій Стаднік, Олександр Ткачук, Анатолій Комаровський (всі 4 курс), Євген Бліндер, Сергій Голік, (обидва 3 курс), Сергій Якимишин, Володимир Шушвар, Вадим Павлюк (2 курс). Отож у стартовому матчі нам протистояла команда інституту бізнесу та фінансів («економісти»).

Нова форма, жага до футболу, певні настанови і ось він стартовий свисток рефері і команди ринулись у бій. Гра переважно прохидила у спокійному, домінуючому руслі «економів» і голів (а куди ж без них), але на жаль у ворота БТФ, команда мужньо оборонялась і завдавала рідких загроз супернику, про що свідчить рахунок після першого тайму 3-0, а загальний рахунок матчу 5-0 на користь віце-чемпіонів.

Наступна гра давала більше шансів на позитивний результат, адже декілька сильних виконавців залишили команду опонентів у звязку із закінченням університету, одним з таких був Дмитро Грицик, кращий гравець міського чемпіонату з міні-футболу. Тому гра відбувалась трішки інакше, але знову без забитих голів з боку наших студентів, натомість 2 рази м’яч побував у наших воріт. Перемога «механіків» 2-0.

Сама цікава мала відбутись гра із «ветеринарами», так зване «факультетське дербі», адже команди майже рівні за потенціалом і вже склалась традиція запеклого, непоступливого протистояння. Але, що найбільш образливе, так це відсутність повного складу нашої команди на цей матч, адже із затримкою і не планово назбиралось лише 6-7 гравців, пам’ятаю так було і попереднього разу коли основні футболісти за не відомих причин не зявились на матч і виходили резервні не зіграні гравці, але тоді було вирвано на кінцевих хвилинах бойову нічию (4-4) і 4 сходинку команда посіла. А цього разу було зараховано технічну поразку 3-0... Прикро!

На останню гру потрібно було з’явитись обов’язково, в іншому випадку, команду зняли би зі змагань, і тут мабуть на нашу користь зіграла сама природа, адже була злива і футболісти проігнорували прийти. Тому нам дали ще один шанс за умов, що команда з’явиться на наступний день. Тут проявили себе якраз першокурсники і таки команда вийшла на поле. «Агрономи» були дуже заряджені на гру і це одразу демонстрували біля наших воріт, вже після 1-го тайму вони перемагали 5-0, безперечно студенти БТФ були не зіграні та намагання швидко відігратись призводило до наступного: швидко втрачали м’яча і давали гольові моменти суперникам. Але головним був мабуть не рахунок, а те що матч відбувся і ще, що варто відмітити, вдалось забити такий потрібний гол, маленька така собі перемога, враховуючи все, що відбувалось протягом турніру. А забив його той, хто більше за усе прагнув, можливо, він був трішки і курйозним, але якщо не бити по воротах, то голів не буде. Ось і наш Ілля Нікітін взяв тай пробив майже із центра поля – м’яч здійнявся високо догори і всі трішки на мить зупинились, голкіпер на нього швидко вийшов, а той його підступно омайнув, вдаришвись об газон та залетівши під поперечину до сітки воріт. ГОЛ!!! Кінцевий результат матчу 12-1. Хтось сміявся, комусь було шкода нас...
фрагмент матчу БТФ - Агро, з м'ячем Сашко Блох, по центру Валентин Асафат

Даний сезон команда провалила, програвши усі матчі, але не здалась, що, мабуть, головне. П’яте місце є, але і за це нараховуються певні залікові бали. Не так просто, як здається з боку, виходити на поле і грати у футбол, багато зусиль витрачається, енергії, зазнаються певні пошкодження, тому, як би там не було, дуже дякую всім хто виходив на поле захищаючи честь і намагався допомогти команді БТФ.

Протягом усього турніру майже не спостерігалась підтримка з боку вболівальників, яких не було чути і видно, лише десь поодинокі спостерігачі тихенько сиділи і дивились. А коли на «Дербі» прийшла певна підтримка, то не виявилось футболістів... ось так! Тому звертаю увагу на досить вагому прогалину щодо вболівальників: «Ви нам дуже потрібні, ми раді бачити і чути ВАС на подальших виступах».

Отож, головне зробити правильні зміни: вести роботу над помилками, запровадити чітку організацію, поміняти підхід і викликати бажання, а також заставити повірити у себе, у власні сили, у досягнення успіху і разом старанно та невпинно працювати над цим.

Спортивний сезон лише розпочався надалі змагання з інших видів, закликаю усіх (як вболівальників так і спортсменів) хто чимось пов’язаний і має відношення до цього внести свій вклад і долучитися до справжньої активної команди біотехнологічного факультету!!!!

Дмитро Бойко, студент
магістратури, фізорг БТФ
Переглядів: 821 | Додав: Dimboy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Dimboy  
0
чекаю на коментарі, пропозиції, зауваження!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz