Неділя, 05.05.2024, 02:01





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Головна » 2013 » Червень » 21 » Триває навчальна практика…
12:33
Триває навчальна практика…
Триває навчальна практика…

18 червня 2013 року студенти другого курсу біотехнологічного факультету, напряму підготовки 6.090102 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, згідно програми навчальної практики, під керівництвом завідувача лабораторії Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН, випускника факультету, кандидата сільськогосподарських наук, старшого наукового співробітника, член-кореспондента МАНЕБ Калинки Андрія Казимировича, у базових господарствах станції та університету, відпрацьовували особливості технологій виробництва різних видів тваринницької продукції (відтворення, зоогігієна, годівля). 
Спеціалісти СТОВ «Свіженька мілка» поділилися зі студентами своїми знаннями та виробничими досягненнями, детально відповіли на усі запитання студентів, з цікавістю вислухали думку і враження молоді. А студентів цікавило усе – характеристика порід великої рогатої худоби господарства, особливості конструкції приміщень, системи утримання, годівлі, гігієни тварин, кормовиробництво, якість кормів тощо. Тобто, досвідчені фахівці і майбутні спеціалісти порозумілися.
Генеральний директор підприємства Ілля Іванович Яремчук повідомив, що підприємство створене у листопаді 2011 року, коли завезли понад 170 корів швіцької та симентальської порід. А далі – період перебудови старих приміщень, проектування і зведення нових корівників відповідно до європейських стандартів, монтування сучасного устаткування, що дозволяє одержувати молоко без контакту з повітрям. Дружня команда однодумців, під його керівництвом, у складі головного бухгалтера товариства Марії Леонтіївни Балакун, завідувача ферми Іллі Леонтійовича Фрунчака, головного технолога Наталії Миколаївни Григорощук, лікаря ветеринарної медицини, випускника нашого університету, Іллі Васильовича Коташа, ставить перед собою завдання і старається разом із тваринниками господарства оперативно впроваджувати їх у виробництво. 
Крім молочного скотарства, у господарстві велику увагу приділяють і іншим, традиційним для Буковини, галузям. Особливі враження отримали студенти від відвідання вівцеферми, де утримуються м’ясні породи овець (меринолан, чорноголова та білоголова м’ясні) та козячої ферми (порода кіз – німецька біла благородна) – єдиної у Чернівецькій області. Цікаво і з любов’ю розповідав про тонкощі роботи із вівцями та козами цих порід завідувач ферми Михайло Юрійович Букатка, поділився планами на майбутнє щодо розширення поголів’я, тому що в Україні зростає попит на таку продукцію. 
Не менше вражень залишилося у студентів і після відвідування сучасного, одного із найбільших в Україні, свинокомплексу із повним циклом виробництва – СТзОВ «Колос» Новоселицького району Чернівецької області, де виробничі показники говорять самі за себе. Випускник факультету ветеринарної медицини нашого університету, а нині – технолог підприємства, Михайло Ілліч Літун провів студентів усіма цехами, починаючи із санпропускника, де вже відчувається відповідальне відношення до роботи на комплексі. 
Олег Михайлович Ковальчук (директор підприємства) та Андрій Олександрович Головань (заступник директора) запросили наших студентів для проходження виробничої практики у цьому передовому аграрному підприємстві.
Студенти і науково-педагогічні працівники біотехнологічного факультету від щирого серця дякують керівництву і фахівцям обох підприємств Буковини за надану можливість проникнутися реальним станом сучасного виробництва і оволодіти важливими практичними навиками у галузі.
      



Переглядів: 1067 | Додав: NNN | Теги: корови, вівці, свіженька мілка, практика, колос | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz