П`ятниця, 19.04.2024, 14:46





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Головна » 2020 » Лютий » 4 » Трутні
20:54
Трутні

На сімейній бджолофермі Дитюків на Львівщині почали вирощувати трутнів з гастрономічною та лікувальною цілями. Вони, як і інші бджолопродукти, мають оздоровчий ефект.

Про це “Щоденному Львову” розповів власник бджолоферми Мар’ян Дитюк, який працює у бджолярстві тридцять років.

- Технологічно - це дуже тонкий процес. На початку травня матка відкладає яйця, і ми мусимо пильнувати, щоб вони не сформувалися в дорослу личинку. За 16-17 днів отримуємо трутнів, як ми називаємо, з фіолетовим головами. Відбираємо їх вручну, заморожуємо і потім підсмажуємо. Вони мають смак горішків до пива. Коли на пасіці був голова товариства бджолярів Лодзівського воєводства з Польщі, то він сказав, що таке їв лише в Індонезії. 

За словами Мар’яна Дитюка, обов’язкова умова для отримання якісного продукту  - мінімізація його контакту з повітрям.

- Треба швидко запакувати 16-17-денних трутнів у морозильну камеру. Бо будь-який тривалий контакт з повітрям зіпсує продукт.

Така сама вимога з дотримання холодового ланцюга стосується й інших бджолопродуктів - гомогенату трутневих личинок і маточного молочка.

- Гомогенат трутневих личинок робимо з личинок трутнів, яким 7-8 днів. Механічним способом витискаємо їх зі стільника і отримуємо однорідну масу. Ця операція не може тривати більше 5-10 хвилин від початку і до моменту заморожування. Споживання щодня 5-ти грамів гомогенату забезпечує добову потребу організму людини в ненасичених жирних амінокислотах. Не менш цінним є маточне молочко - секрет бджіл, яким вони годують личинок. Ми збираємо його з кінця травня до середини серпня. Тут все також розраховано за хвилинами. Молочко одразу розфасовуємо в шприци по одному граму - і заморожуємо. В Японії є державна програма, яка зобов’язує давати дітям до 14 років маточне молочко. Там один грам цього продукту коштує від 2 до 7-8 доларів. Ціна залежить від якості, - каже власник бджолоферми на Львівщині. 

Мар’ян Дитюк розповів, що саме апітерапія повернула йому здоров’я після стресу на Майдані.

- Після Майдану різко почав здавати імунітет. Тоді було мені 45 років. Стрибав тиск. Тонометр показував 120 на 80, а через 5 хвилин уже - 160 на 110. Тахікардія сягала 100-120 ударів за хвилину. Крім того, дуже почали боліти ноги, - згадує бджоляр.

Офіційна медицина, за його словами, не допомагала.

- Я почав з настоянки личинок великої воскової молі. Споживав по 20-25 крапель на 30 грамів води за півгодини до їди. Їздив також на голкотерапію. Але вона давала короткочасний ефект - на 1-2 тижні,- розповідає Мар’ян Дитюк. 

Тоді лікар, який ставив голки, порадив пану Дитюку вдатися до бджоловжалювання.

- Наголосив, що бджолярі у всьому світі славилися сильним імунітетом і дослівно сказав: “Не робіть з себе вар’ята, хлопці, - ставте бджоли”, - згадує пасічник.

За словами Мар’яна Дитюка, божі комахи жалили його і раніше. Але за методикою лікування при різних хворобах їх треба ставити в різні біологічно активні крапки. Лише тоді буде результат.

- Я звернувся за такою консультацією до лікаря-апітерапевта Івана Йосиповича Пилипчука, який стояв біля витоків створення у Львівському національному медуніверситеті кафедри реабілітації та нетрадиційної медицини. Він підказав крапки, куди і з якою періодичністю ставити бджоли при моїх захворюваннях. За 2,5 року, за його методикою, я пустив собі більше 5 тисяч бджіл і щодня дякую: батькам, які мене народили, і бджолам, які мене вилікували. Тепер для профілактики приймаю через день по 16-20 бджіл. Ставлю на ноги, руки, поперек, - ділиться досвідом власник бджолоферми.

Мар’ян Дитюк вважає, що для України, з усіма наслідками Чорнобиля і безконтрольним отруєнням хімією сільгоспугідь, на часі є створення Державного інституту апітерапії. Це поліпшить генофонд нації ліпше, ніж будь-які фармацевтичні препарати. 

dailylviv.com
Переглядів: 312 | Додав: Повозніков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Повозніков  
0
Запрошуємо долучитись до  дослідження, метою якого є:— з’ясувати проблеми, що унеможливлюють рух пасічника  до успіху;
— визначити критерії, які визначають успішність пасічника;
— зрозуміти, які навички варто вдосконалювати сучасному пасічнику України.

1 Повозніков  
0
Понеділок розпочався зі знайомства. І відкриття. Сікера.
Знаєте, що це? Знайомтесь: новий і дуже цікавий продукт для українського та експортного ринку. Продукт, який виготовляється за виноробною технологією з меду та натуральних соків (не концентратів).
Продукт з витонченим смаком, який сподобається поціновувачам класичних сухих вин. Так-так.. Вам не почулось. Сухих вин. Тому що це не про солодку мішанину з меду і спирту.
Це дійсно про унікальну технологію і бомбезний продукт в результаті.
Що вразило?
1. Високі стандарти виробництва.
2. Надзвичайно заряджений і висококваліфікований колектив.
3. Увага до деталей.
4. Конкурентний унікальний продукт, який однозначно може бути "хітом" на експортних ринках.
А чому це важливо?
Тому що от саме таке маленьке виробництво є тим осередком побудови ланцюга доданої вартості в АПК, про який ми часто говоримо. Від виробництва ягід та меду високої якості фермером/їх переробки/виготовлення пляшок/обладнання для виробництва і до реалізації готового продукту.
Це важливо, тому що це ринок збуту продукції бджільництва для пасічників, щоб не реалізовувати мед за безцінь...
І це важливо, тому що це той самий перероблений нішевий продукт, який навколо себе створює економічну ланцюгову реакцію і запускає позитивні процеси в інших підсекторах..

Більше про цей продукт:
https://drinks.ua/news/med-i-vino-divnoe-prevrashhenie/

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz