На сімейній бджолофермі Дитюків на Львівщині почали вирощувати трутнів з гастрономічною та лікувальною цілями. Вони, як і інші бджолопродукти, мають оздоровчий ефект.
Про це “Щоденному Львову” розповів власник бджолоферми Мар’ян Дитюк, який працює у бджолярстві тридцять років.
- Технологічно - це дуже тонкий процес. На початку травня матка відкладає яйця, і ми мусимо пильнувати, щоб вони не сформувалися в дорослу личинку. За 16-17 днів отримуємо трутнів, як ми називаємо, з фіолетовим головами. Відбираємо їх вручну, заморожуємо і потім підсмажуємо. Вони мають смак горішків до пива. Коли на пасіці був голова товариства бджолярів Лодзівського воєводства з Польщі, то він сказав, що таке їв лише в Індонезії.
За словами Мар’яна Дитюка, обов’ ... Читати далі »