П`ятниця, 10.05.2024, 19:15





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2017 » Листопад » 29 » Норки
06:44
Норки

Тема: Технологія отримання шкурок норок

З усіх хутрових звірів, шкурки яких використовуються в моді та просто в одязі, норка, безумовно, одна з найбільш затребуваних. Світове виробництво шкурок норки варіюється як в залежності від постійно мінливих дизайнерських та модних трендів, так і від вподобань споживачів. Зміна погодних умов, фінансового ринку і тенденцій моди – все впливає на попит. В наш час близько 50 мільйонів шкурок норки виробляються в усьому світі щороку.

Данія є найбільшим в світі виробником шкурок норки з річним обсягом виробництва близько 17 мільйонів шкурок. Інші ключові країни у виробництві хутра – це Норвегія, Швеція, Фінляндія, Ісландія, Нідерланди, Польща, Росія, Китай і США.

Хутро норки складається з двох шарів: верхнього ворсу і підшерстку. Кольорові варіації діапазону норкового хутра від чорного до білого, в тому числі коричневий, блакитний, фіолетовий і версії з різними відтінками верхнього ворсу. Класична норка походить з США і має хутро коричневого кольору. Норки на фермах розводять як і інших свійських тварин – як корови, свині і коні, і вони мають генетичні властивості, що сприяють у виділення таких характерних ознак як певний колір хутра.

Такі операції, як зняття і первинна обробка шкурок, істотно впливають на їхню товарну якість. На норковій фермі кожний фахівець має свої відпрацьовані технологічні функції і чітко виконує операції: знімає, знежирює, сушить. Ось основні етапи цього технологічного процесу:

-шкурку з тушки знімають механізовано за допомогою робота (хутром всередину);

-на спеціальному станку (за допомогою лез) знімають жир;

-шкурку вивертають назовні і «відкатують» у спеціальних барабанах (центрифугах) з крохмалем і тирсою, що надає шкурці блиску й додатково очищує від жиру;

-видалення решток тирси проводять на спеціальному струшувачі;

-натягують шкурки за допомогою робота на правки;

-правку вставляють у спеціальний возик на 200 правок;

-сушіння у сушильній камері (за температури 18 ºС). Тривалість сушіння шкурок з самочок — 40—44, з самців — 60—64 години;

-сортування шкурок на добре освітлених столах, звертають увагу на їхні якість і розмір.

Зберігають шкурки в окремій кімнаті, де підтримується певна вологість і температура. Система сортування складається з таких показників: тип (основний колір норки), стать, розмір, колір, відтінок основного кольору, відтінок пуху, довжина ості, якість опушення.

 

Переглядів: 546 | Додав: Повозніков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Повозніков  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz