Технологія вирощування товарного товстолоба
Товстолобик належить до великих риб. Його довжина може сягати 1 м, а маса — 16 кг, а то й більше. Вже понад 2 тисячі років його розводять у водоймах Китаю. До появи заводського способу отримання личинок мальків товстолоба виловлювали в річках, а потім вирощували в ставках до товарної маси. Товстолоб, як і білий амур, акліматизований в Україні у 50-ті роки XX століття. У природних умовах нерестяться у ранкові години, з квітня по липень (частіше з 20 травня по 15 червня) за температури 25—30°С на плині у верхніх шарах води. Нерест порційний. Зазвичай, за однією самицею, що нереститься, плавають два самці. Плодючість білого товстолобика в залежності від маси риб
...
Читати далі »