Економічна ефективність використання коней у сільському господарстві та спорті
У сільському господарстві коней використовують для роботи в упряжі, під сідлом, в’юком, отримання від них м’яса й молока, у різних видах кінного спорту тощо.
Робоча продуктивність коней характеризується такими показниками, як тяглове зусилля (сила тяги), кількість виконаної роботи
... Читати далі »
Сало. Цей продукт виявився унікальним – різниця у цінах сягає 3 разів!
У середньому «біле золото» продається по 49 грн./кг. Найдешевше – у Тернопільській (31), Волинській (33,5) та Рівненській (34) областях.
Найдорожче – у Києві (99 грн), Київській (59 грн) та Харківській (53 грн) областях.
Птиця. Основний вид м’яса у раціоні українців починаючи з 2015 року. В середньому по країні продається по 53 грн/кіло. Найдешевше – у Донецькій (49,5 грн), Львівській (51 грн) та Рівненській (51,5 грн) областях.
Найдорожче – у Києві (56 грн), Чернівецькій (55 грн) та Луганській (55 грн) областях.
Свинина. Улюблене м’ясо, якому українці віддавали перевагу протягом багатьох років, коштує в середньому 99 грн/кіло. Найдешевше – у Черкаській (90 грн), Тернопільській (91,5 грн), Львівській (
... Читати далі »