П`ятниця, 10.05.2024, 18:08





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2017 » Листопад » 28 » Риба
21:41
Риба

Технологія вирощування товарного товстолоба

Товстолобик належить до великих риб. Його довжина може сягати 1 м, а маса — 16 кг, а то й більше. Вже понад 2 тисячі років його розводять у водоймах Китаю. До появи заводського способу отримання личинок мальків товстолоба виловлювали в річках, а потім вирощували в ставках до товарної маси. Товстолоб, як і білий амур, акліматизований в Україні у 50-ті роки XX століття. У природних умовах нерестяться у ранкові години, з квітня по липень (частіше з 20 травня по 15 червня) за температури 25—30°С на плині у верхніх шарах води. Нерест порційний. Зазвичай, за однією самицею, що нереститься, плавають два самці. Плодючість білого товстолобика в залежності від маси риб від 100 тисяч до 1,5—2 млн. ікринок за середньої плодючості близько 500 тис. ікринок. Діаметр ікринок після набухання 3,5—4,5 міліметра. Після нересту плідники повертаються до озер з мілкими протоками та достатньою кількістю дрібних водоростей. Ікринки вільно пересуваються у воді. За температури 25°С через дві доби з ікринок виходять ембріони довжиною 6 міліметрів. Спочатку вони спокійно лежать на дні, інколи спливають у товщу води. Після використання жовчного міхура мальки пливуть до спокійних річок, де живляться зоопланктоном. На 8—10-й день у їхньому раціоні з'являється дрібний фітопланктон.Досягнувши 5—10 см, молодь переходить на фітопланктон, до того ж їхній кишківник збільшується у 6—7 разів порівняно з довжиною тіла. З розвитком риби фітопланктон стає їхнім основним кормом. За добу мальок поїдає 25—40% планктону від своєї маси. Щонайкраща температура споживання їжі — 20—30°С. На півночі та центральній частині України статевої зрілості товстолобик досягає у віці 5—9 років, у південних регіонах — у 4—5 років. Самці дозрівають на рік раніше від самиць.

На жаль, кліматичні умови України і характер наших річок не дають можливості товстолобику, як і білому амуру, нереститися природним способом. Тому ікру і молоки у плідників відціджують штучним способом з наступною її інкубацією у спеціальних апаратах типу "Амур", "Вейса" їм подібним. Оптимальна температура для отримання ікри і молок 20—24°С.

Ловля товстолобика

В США товстолобика (місцева назва — азійський короп) ловлять виключно сітками. В Україні аматорський лов сітками заборонений, а у звичайні способи товстолобик майже ніколи не ловиться. Через це, для товстолобика був придуманий спосіб ловлі на «паличку товстолобика», особливу снасть без наживки, але з пахучою розчинною пресованою прикормкою, так званим технопланктоном. Товстолобик підпливає до прикормки та починає активно вбирати в себе та фільтрувати через зябра воду з розчиненою прикормкою, разом з якою засмоктує й гачок. Ця снасть вважається дуже ефективною.\

Для того що б побудувати рибний бізнес перш за все .Займіться вирощуванням риби, навіть не навчена людина може використовувати розведення домашніх товстолобів у ставку і, при цьому, пристойно заробляти. Існує величезний вибір місць, де можна починати роботу. Ви можете знайти ставки або водойми, де можна встановити садки для того щоб виростити практично будь-який вид риби. Звичайно, для новачків кращим вибором буде товстолоб, він динамічний і легкий в розведенні. Садки використовують для вирощування риби на продаж, складається він з мішків прямокутної або трапецієподібної форми з міцної капронової сітки, які звисають у воду. Кріплення мішків проводиться до дерев’яної рами, що плаває на воді, в той же час рама прив’язана залізними куточками. До рами кріпляться поплавці (залізні бочки з об’ємом не менше 150 літрів). Як тільки садок буде готовий, можна починати експлуатувати його. Заповнюється садок товстолобом, який має вагу близько 20-30 грам. Помістити можна близько 200 штук на один кубічний метр. Природно потрібно подбати про життєдіяльність риб. Водні мешканці повинні отримувати додаткову дозу подачі кисню. Для цього поряд розмістіть електрику, для подачі кисню і підсвічування. Але, на щастя, проблема вирішувана, можна скористатися акумулятором.

Переглядів: 343 | Додав: Повозніков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz