Середа, 15.05.2024, 10:09





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » Архів матеріалів

 

НУБІП - ЛЮБОВ НА ВСЕ ЖИТТЯ

 

   Сьогодні наша група разом із Веронікою Василівною Чекалюк спланувала цікаву екскурсію і ми відвідали кафедру конярства  і  бджільництва НУБіП. Доктор с.-г. наук, професор. академік Академії наук вищої освіти України – Повозніков Микола Гаврилович розповів нам багато цікавого. З ним дуже приємно і пізнавально спілкуватись. Одразу стає зрозуміло, що людина освічена і любить свою справу. Він з першої хвилини зацікавив нас своїми розповідями і досить дотепними жартами. З цієї пари ми пішли з щирими емоціями.

     Нам розповіли і детально все показали про бджіл і виготовлення меду. Це надзвичайно цікаво звучало з уст викладача. Також нам давали скуштувати мед їхнього виробництва: він дуже смачний і корисний. Ми мали можливість спробувати пилок, він досить незвичайний на смак! Сама кафедра конярства і  бджільництва розташована у красивому місці з надзвичайною прир ... Читати далі »

Переглядів: 302 | Додав: Повозніков | Дата: 09.12.2019 | Коментарі (2)

 

Екскурсія студентів «Агрокебета»

     Солодкі моменти студентського життя в прямому сенсі

     Коли для багатьох студентів аграрних ЗВО предмет «Тваринництво» є нецікавим та взагалі вважається непотрібним, через те, що вони його вивчають по застарілих підручниках та без лабораторних занять. Цього не можна сказати про організацію навчального процесу в НУБіП України. Тут нам проводять цікаві лекції та є можливість працювати безпосередньо з тваринами та комахами, як це є на кафедрі конярства і бджільництва.

     Ми з радістю хочемо поділитись інсайтами з наших пар!

  Дякуючи проф. Сичову Михайлу Юрійовичу, 26-27 листопада 2019 року студенти проекту «Агрокебети» відвідали «Голосіївську навчально-дослідну пасіку» кафедри конярства і бджільництва НУБіП України, яка через декілька років буде святкувати своє 100-річчя та має славну історію!< ... Читати далі »

Переглядів: 396 | Додав: Повозніков | Дата: 04.12.2019 | Коментарі (8)

21 листопада 2019 року студенти спеціальності «Професійна освіта» відвідали кафедру бджільництва, там на них чекала неймовірно цікава лекція-екскурсія. Всім без виключення дуже сподобалося, ось деякі відгуки студентів:

Череп’яна Вікторія: ... Читати далі »

Переглядів: 328 | Додав: Повозніков | Дата: 26.11.2019 | Коментарі (3)

Інформаційний привід: зима, канікули: куди піти. Туризм у місті. Кафедра конярства в бджільництва. 

 

 

 

Тисячі випускників шкіл, юних абітурієнтів побували у столиці. За статистикою, разом із батьками за літо 2019 р. відвідали столицю понад 50 тисяч осіб. Ми звернулися до гостей із питанням, як Ви проводите дозвілля?

- Юрій (Херсон), член гуртка «Юний журналіст».

- Я не часто бував у Києві, це були групові поїздки зі шкільними учителями, ми втомлювалися, тому я нічого не пам'ятаю із екскурсій. Якось на олімпіаді з української мови я дізнався про гурток із Журналістики в НУБіП і почав писати статті, мене підтримала керівник - відомий публіцист Вероніка Василівна Чекалюк, запросила до Києва, розповіла про НуБіП, коли батько їхав у відрядження я попрохав мене взяти до столиці - там вперше побував в університеті... Нині я вступатиму до Києва, обираю собі фах. думаю, оберу НУБіП - це моя перемога й мій ... Читати далі »

Переглядів: 309 | Додав: Повозніков | Дата: 25.11.2019 | Коментарі (1)

Вважаю, що після конференції "Коні Пржевальського - минуле, сьогодення і майбутнє" світогляд багатьох учасників, особливо студентської та наукової молоді - змінився. Ми побачили у сучасній реальності, наскільки крихкий і вразливий світ природи навколо нас. Дуже вразили доповіді науковців і практиків-екологів, що багато років займалися відновленням зникаючих видів тварин, особливо такої реліктової перлини, як кінь Пржевальського. Порадували також студенти, що не залишаються байдужими до проблеми збереження біологічного різноманіття і підготували цікаві наукові доповіді і презентації. Дуже приємно було побачити відремонтовану стайню університету, доглянутих і вгодованих коней. Найбільше ж вразив виїзд у зону відчуження Чорнобильської АЕС, де створено ландшафтний парк і у природному середовищі ... Читати далі »

Переглядів: 247 | Додав: Повозніков | Дата: 24.11.2019 | Коментарі (3)

Враження учениці 10 - Б класу про відвідини НУБіП

 

Мене надзвичайно вразив Музей медоносних і лікарських рослин, коли я вперше побувала у НУБіП я завітала до Музею, щоб вивчити культуру рослин і підготувати гербарій для школи. Мене зачарував запах трав, який відчуваєш, щойно переступаєш поріг затиш ... Читати далі »

Переглядів: 276 | Додав: Повозніков | Дата: 23.11.2019 | Коментарі (0)

 

Науковий дебют першокурсників: до 120-річчя утримання і розведення коней Пржевальського 

21 листопада 2019 року першокурсники-майбутні лікарі ветеринари мали науковий дебют під час науково-практичної конференції "Коні Пржевальського – минуле, сьогодення і майбутнє", присвяченої 120-річчю утримання і розведення коней Пржевальського в Україні. "Це надзвичайна честь, взяти участь у такого масштабу заході, – діляться враженнями першокурсники-ветеринари. – У нас три пари з української мови за професійним спрямуванням тривала підготовка до цієї значущої події, ми допізна листувалися із доцентом Веронікою Василівною Чекалюк: готували свої тези і доповіді, статті та артефакти".

Кінь може робити красиві реч ... Читати далі »

Переглядів: 247 | Додав: Повозніков | Дата: 21.11.2019 | Коментарі (0)

Я - студентка 1-го курсу 8-ої англомовної групи – Кравченко Анастасія Ігорівна підготувала презентацію на тему : „Коні Пржевальського – минуле, сьогодення і майбутнє“.

Актуальність теми:
Навесні 2018 року відбулася наукова експедиція представників Варшавського університету природничих наук, Інституту зоології ім. Шмальгаузена НАН України, біосферногозаповідника "Асканія-Нова" та Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, під час якої вдалосяідентифікувати 48 коней Пржевальського. Але вченіприпускають, що загальне поголів'я диких коней на ційтериторії щонайменше удвічі більше.
"Коні Пржевальського виглядають здоровими і не мають ознакзахворювань, тому можна припустити, що в наступні роки продовжиться зростання популяції диких коней у зонівідчуження", - заявив керівник відділу екології флори і фауниЧорнобильського заповідника Денис Вишневський.
Кінь Пржевальського - останній вид диких коней ... Читати далі »

Переглядів: 521 | Додав: Повозніков | Дата: 20.11.2019 | Коментарі (2)

Шановні студенти! 17 листопада має особливе значення для студентів усього світу, адже це – Міжнародний день студента. Це свято зближує та об'єднує молодих людей усього світу, бо це, насамперед, день студентської солідарності, що не має меж та кордонів. Студенти завжди були найбільш волелюбною, незалежною та свободомислячою частиною суспільства і ви щоразу доводите це. Від вашої небайдужої життєвої позиції, активної участі у суспільних перетвореннях великою мірою залежить майбутнє не лише аграрного сектору економіки, а й України загалом. У цей день щиро бажаю усім вам здоров'я і бадьорості, щастя й успіхів у всіх ваших починаннях! Нехай ваші молоді серця наповняться святковим настроєм і радістю. Я вірю у кожного із вас, вірю у ваше світле майбутнє. Студенти – це такий народ, Який не може без пригод, А їх, до речі, вистачає: Підступна сесія чекає. Чи причепився викладач – Тоді уже хоч сядь та й плач… А лекції такі всі схожі – Нудні. Студент сидіт ... Читати далі »

Переглядів: 238 | Додав: Повозніков | Дата: 17.11.2019 | Коментарі (0)

   «Не підходьте до коней, коли вас охоплюють почуття. Гнів, нетерплячість, страх… Будь-яка людська емоція перешкоджає ефектного спілкування з конем», зазначає Джоджо Мойес у творі «Танцююча з кіньми»...

   «Зачаровують й окриляють ці розкішні породисті тварини, яких так люблять у світі. Коні родом із України мають попит. Граціозні тварини викликають захоплення своєю ставною красою, міццю укладеною в сильних копитах. Магнетичне дійство: сила м’язів й грива, що розвивається за вітром. Міцні й витривалі, вільно вони беруть найвищі бар'єри під овації навколишніх. Конюшня в університеті - це на лише навчальна база, це місце для натхнення і радості кожному, хто торкнеться королівської тварини, коні - це енергія радості й гармонії природи», - розповідає студентам керівник гуртка із журналістики - доцент Вероніка Василівна Чекалюк. Студенти першокурсники найбільше лю ... Читати далі »

Переглядів: 215 | Додав: Повозніков | Дата: 17.11.2019 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 59 60 »
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz