Понеділок, 06.05.2024, 00:43





Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Увага!
[02.11.2020][Оголошення]
конференція (0)
[22.10.2017][Шукаю роботу]
вимоги (0)
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » Архів матеріалів

25 лютого 2020 року

      Сьогодні на Голосіївській навчально-дослідній пасіці в рамках днів відкритих дверей кафедри відбувся майстер клас з виготовлення свічок за стародавніми способами, з відомим етнографом Анастасією Панковою. Спасибі вам, що відгукнулись на запрошення. Також від імені учнів ліцею та студентів різних факультетів НУБіП України щира вам подяка за змістовний екскурс в історію та звичаї українського народу у виготовленні воскових свічок. 

... Читати далі »

Переглядів: 250 | Додав: Повозніков | Дата: 03.03.2020 | Коментарі (1)

 Науково-педагогічні працівники кафедри конярства і бджільництва працюють на рівні сучасних вимог. Вони постійно розвиваються і вдосконалюються, збагачують професійну компетентність, застосовують інноваційні підходи. Таким чином реалізують свій величезний потенціал. Найважливіша умова успішності цієї кафедри – різносторонні інтелектуальні інтереси, прагнення до нового в науці та постійне вдосконалення.

    На кафедрі комфортні умови для навчання та сприятлива психологічна атмосфера. Всі студенти знають, що професор Повозніков М.Г. прихильник позитивної психології. На цій кафедрі з 22 лютого по 2 березня 2020 року відбувається велика кількість різних заходів. Нам пощастило 25.02.2020 р. прийняти участь в майстер-класі з голобельно-посторонкового запрягу поні. Його проводила  асистент кафедри, кандидат с.-г. наук, майстер спорту Тетяна Юсюк. Во ... Читати далі »

Переглядів: 227 | Додав: Повозніков | Дата: 26.02.2020 | Коментарі (3)

Пишаюся своїми учнями - Аграрною Елітою України!!!

Світлина від Николая Повозникова. ... Читати далі »

Переглядів: 241 | Додав: Повозніков | Дата: 05.02.2020 | Коментарі (5)

На сімейній бджолофермі Дитюків на Львівщині почали вирощувати трутнів з гастрономічною та лікувальною цілями. Вони, як і інші бджолопродукти, мають оздоровчий ефект.

Про це “Щоденному Львову” розповів власник бджолоферми Мар’ян Дитюк, який працює у бджолярстві тридцять років.

- Технологічно - це дуже тонкий процес. На початку травня матка відкладає яйця, і ми мусимо пильнувати, щоб вони не сформувалися в дорослу личинку. За 16-17 днів отримуємо трутнів, як ми називаємо, з фіолетовим головами. Відбираємо їх вручну, заморожуємо і потім підсмажуємо. Вони мають смак горішків до пива. Коли на пасіці був голова товариства бджолярів Лодзівського воєводства з Польщі, то він сказав, що таке їв лише в Індонезії. 

За словами Мар’яна Дитюка, обов’ ... Читати далі »

Переглядів: 315 | Додав: Повозніков | Дата: 04.02.2020 | Коментарі (2)

Жизнь и мёд

О пчеловодстве Терещенко задумался в 2009-м:

Какие-то деньги уже были заработаны, устоялось несколько проектов, постоянно генерирующих прибыль, потребности семьи и детей были удовлетворены – на самом деле человеку не так уж много надо, оказывается. Стал я думать, что бы такого интересного сделать не просто для бизнеса, а в целом для страны. В советское время Казахстан был четвёртым после России, Украины и Беларуси экспортером мёда. Восточноказахстанский мёд отправлялся в Японию, Южную Корею, Германию. Пчеловодство там развивалось аж с XVIII века и уже оттуда пошло в Сибирь, на Дальний Восток, сюда на юг, в Киргизию. Купил в магазине на 100 тысяч тенге книг по пчеловодству. Дочь посмеялась: «Папа, всё уже давно есть в интернете». Изучил пчеловодство России, Канады, Китая, Южной Америки. Познакомился с&n ... Читати далі »

Переглядів: 247 | Додав: Повозніков | Дата: 31.01.2020 | Коментарі (1)

Яким має бути об'єднання бджолярів.

Ми багато і часто говоримо і пишемо про об'єднання бджолярів, а разом з тим, бджолярі не вступають ні в «Спілку пасічніків» , ні в «Братство бджолярів». Що такі громадські організації дають пасічнику - аматорові? Які зобов'язання бджолярів перед ними? Яку від них допомогу може отримати пасічник, особливо початківець? На ці питання я постараюся знайти відповідь, використовуючи досягнутий досвід кращими об'єднаннями бджолярів за кордоном країни.
На мій погляд, сьогодні у світі найбільш привабливим і гідним є Чеський Союз бджолярів. За ним можна навести об'єднання бджолярів Польщі, Італії та ін Чеська республіка входить до числа країн з найвищою організацією бджолярів у світі.
Одночасно розповім про ту допомогу , яку надає ЄС ( на прикладі Чехії ) своїм країнам- членам Європейського Союзу, куди ми стрімко йдемо .
Ось що пише мені голова Чеського Союзу бджолярів Милослав Перутка, з ... Читати далі »

Переглядів: 665 | Додав: Повозніков | Дата: 21.01.2020 | Коментарі (3)

Біологія бджіл і колапс бджолиних колоній
Бджолинній сімї , як і всім живим організмам, притаманні основні аспекти: харчування. розмноження і захист від впливу патогенних факторів.
Для отримання енергії, побудови і відновлення тканин бджоли, як і іншим тваринам, потрібні корми, що містить вуглеводи, жири, білки, воду, мікро- та мікроелементи і вітаміни. Медоносні бджоли належать до комах з вузькоспеціалізованим харчуванням. У природних умовах вони харчуються нектаром квіток, який у вулику перетворюють в мед, і пилком, запас якого, складений в осередку стільників, зберігається у вулику у вигляді перги. Перетворення нектару в мед зводиться до розщеплення складних цукрів на прості і видалення надмірної кількості води. Крім вуглеводів, в мед з нектару переходять азотисті і мінеральні речовини, органічні кислоти, вітаміни (разом з пилковими зернами), а також речовини, секрету залоз бджоли. Мед являє собою джерело вуглеводного корму достатнього для тривалого підтримання життя ... Читати далі »

Переглядів: 569 | Додав: Повозніков | Дата: 24.12.2019 | Коментарі (1)

Кількість корів, щоб забезпечити молоком і молочними продуктами
1 курс ФАМ (86 людей)

Норми споживання молока і молочних продуктів в рік на одну людину:

  • Молоко і кисломолочні продукти – 128 кг
  • Творог – 9,1 кг ... Читати далі »
Переглядів: 246 | Додав: Повозніков | Дата: 22.12.2019 | Коментарі (2)

Навчання на першому курсі, нагадує як вперше довелося коштувати чорну каву - гіркий, незрозумілий смак і повне розчарування в напої. Проте, чомусь, кожного ранку минаючи кав'ярні, не розумієш чому аромат кави так манить. Ти пробуєш знову, і знову гірко і несмачно. Проте, пізніше розумієш, що кава може бути не просто чорною і гіркою, а вона має десятки різних смаків і потрібно лише знайти свій. Спочатку перебираєш, між лате, американо, капучіно, потім визначаєш яке тобі смакує співвідношення арабіки і робусти, але це вже рівень. Далі приходить поєднання кави з іншими продуктами, яке згодом стане улюбленим: сир, шоколад, фрукти… Просто одного разу спробував чорну каву маєш не зупинятися. В решті-решт, ти знову повернешся до неї, коли зрозумієш, що тобі потрібен смак суцільної кави, а все інше: молоко, пінка, сиропи - лише допомагали зрозуміти її. І ось вона - дорослість, коли більше не відчуваєш гіркоти, а відчуваєш смак, справжній, в якому безліч відтінків яких ти не розум ... Читати далі »

Переглядів: 359 | Додав: Повозніков | Дата: 17.12.2019 | Коментарі (2)

Мои самые свободные и хаотичные мысли о сельском хозяйстве.
Что происходит в моей голове когда я думаю о ферме?
Идеальный вид составляют пасущееся стадо чёрных абердин-ангусов, которые с аппетитом нагуливают себе мраморное мяско. Благодать наблюдать эту картину верхом на лошади. До чего бы симпатично среди этого всего смотрелся бы тинкер(лошадь такая, красивая), однако это не практично - в работе со скотом они уж больно не поворотливые.
Промышленное животноводство отвратило меня ещё на первом курсе университета, по этому я даже не заикнусь про курятину, утверждая, что говядина значительно превосходит курицу по питательности и полезности (любители кето меня поддержат), а для Украины едва ли есть смысл интенсивного или промышленного мясного скотоводства - этим пусть Европа занимается. У нас свои фишки.
Мраморное мясо! Мраморную говядину не едят, её вкушают (плагиат на Игоря Губермана, хаш).
Да и в принципе все, что связано с говядиной, нам украинцам, ... Читати далі »

Переглядів: 247 | Додав: Повозніков | Дата: 15.12.2019 | Коментарі (3)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 59 60 »
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz